Céklás-étcsokoládés karácsonyi finomság ínyenceknek

Forrás: Thinkstock -
karácsony advent finomság cékla csokoládé süti édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Céklát sütibe? Miért ne? Ez a rubintvörös, gumós zöldség sokkal több, mint egyszerű savanyúság. Ha egyszer megkóstolod a cékla-keserűcsokoládé párosát, biztosan a kedvenceid közé sorolod majd. 

Hozzávalók: 20 dkg cékla, 1 csipet só, 3 db tojás, 20 dkg nádcukor, 2 dl napraforgó olaj (vagy 2 dl olvasztott vaj), 20 dkg finomliszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 7 dkg cukrozatlan kakaópor, 10 dkg csokoládé (legalább 60 százalékos kakaótartalmú), 2 teáskanál porcukor (a díszítéshez)

Forrás: Thinkstock

Elkészítés: Hámozzuk meg a céklát, vágjuk apró darabokra, és főzzük puhára forrásban levő, sós vízben. Szűrjük le, hagyjuk kihűlni, majd pürésítsük botmixerrel. Tegyük tálba, adjuk hozzá a tojásokat, egy csipet sót és a nádcukrot. Keverjük habosra, dolgozzuk össze az olvasztott vajjal vagy az olajjal. Szitáljuk bele a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaóport. Végül adjuk hozzá a felaprított csokoládét is, és forgassuk össze. Simítsuk a masszát kivajazott, kilisztezett kalácsformába, és süssük a süteményt 40-60 percig, 180 fokra előmelegített sütőben. Hagyjuk kézmelegre kihűlni, szeleteljük fel, majd tetszés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.

Elkészítés nehézsége: közepes

Elkészítési idő: 90 perc

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.