Roberto konyhája torta recept körte
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amint megláttam ezt a receptet. azonnal ihletet kaptam. Hogyan is lehet sajátom ez a recept? Baracklekvárral bolondítottam meg, és vaníliakivonattal ízesítettem, szeretgettem, majd dédelgettem, megsütöttem, és a végén jól megettem. Almával is elkészítheted, én már azzal is próbáltam!
Forrás: Roberto konyhája

Hozzávalók a piskótához:

  • 6 db tojás
  • 10 dkg búzaliszt
  • 6 dkg rétesliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál sütőpor

A krémhez:

  • 15 dkg mascarpone sajt
  • 15 dkg tehéntúró
  • 5 db körte
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 teás kanál vaníliakivonat vagy -aroma
  • 1 csomag színtelen tortazselé
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2,5 dl habtejszín
  • Baracklekvár a piskóta megkenéséhez és a krém ízesítéséhez

Elkészítés:

Mérjük ki a lisztet, szitáljuk át, keverjük hozzá a sütőport és a réteslisztet. Válasszuk ketté a tojásokat, adjuk a fehérjéhez a porcukrot, és verjük kemény habbá. Kanalazzuk a sárgájához a vaníliakivonatot, és keverjük alaposan össze. Öntsük a keményre felvert fehérjéhez, nagy mozdulattal keverjük össze, és adagoljuk hozzá két részletben a sütőporos lisztet. Dolgozzuk sima állagúra, osszuk el két kivajazott és lisztezett 24 cm-es tortaformába. Süssük 180 fokon 20 perc alatt készre. Sütés után hagyjuk kihűlni.

Ha nincs két formánk, akkor egymás után süssük meg, addig a piskótaalap másik felét rakjuk hűtőbe.

Kezdjük a krém elkészítésével. Hámozzunk meg 4 db körtét, reszeljük bele egy keverőtálba, és a keletkezett levet öntsük le róla. Keverjük hozzá a mascarpone sajtot, túrót, tejfölt, porcukrot és a vaníliakivonatot. Oldjuk fel a tortazselét 2 dl vízben, és forraljuk 1 percig magas lángon, majd kevergetve hűtsük langyosra. Amíg várunk, verjük kemény habbá magas fokozaton a tejszínt, adjuk hozzá a már langyosra hűlt, de még folyós tortazselét, és kavarjuk alaposan össze. Keverjük a körtés túrókrémhez a tortazselés tejszínhabot. Ezzel el is készült a töltelék. Hűthetjük felhasználásig.

Rakjuk össze a sütit:

Mossuk el a tortaformát, töröljük szárazra, és rakjunk bele egy piskótakorongot. Kenjük meg alaposan baracklekvárral, és a megmaradt körtét hámozva és szeletelve állítsuk körbe a forma széléhez. Rakjuk bele a töltelék felét, simítsuk el, és újra kenjük meg baracklekvárral. A maradék krémet kenjük el egyenletesen, és rakjuk a második piskótakorongot a tetejére. Hűtsük két-három órát, és tálalásnál szitáljunk a tetejére porcukrot.

Roberto konyhája

Ínycsiklandozó ízekre vágysz? A Life.hu séfje, Roberto ezentúl rendszeresen osztja meg velünk finomabbnál finomabb receptjeit, kövess bennünket, nehogy lemaradj a következő nyalánkságról!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.