Karácsonyi mámor: a világ legfinomabb dióhabos linzere

Forrás: Thinkstock -
karácsony advent dió süti linzer édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az adventi hétvégékre és az ünnepekre egyaránt elkészíthető linzerek a vendégek kedvencei, ráadásul sütisdobozba zárva jó sokáig el is állnak – persze, ha nem fogynak el idő előtt. 

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 2 csomag vaníliás cukor, 10 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 3 db tojássárgája, 1 citrom héja. A dióhabhoz: 15 dkg darált dió, 10 dkg cukor, 3 db tojásfehérje

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Elkészítés: A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk (ha nem állna össze, kevés tejjel rásegítünk), majd 15 percet pihentetjük. Átgyúrjuk, kb. fél centisre nyújtjuk, és karácsonyi formákkal kiszaggatjuk. A formák közepére kiskanállal halmokat rakunk a dióhabból (a tojásfehérjéket a cukor folyamatos hozzáadásával kemény habbá verjük. A darált diót óvatosan beleforgatjuk.) Sütőpapíros tepsibe téve 180 fokon 15-20 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Elkészítés nehézsége: közepes

Elkészítési idő: 45 perc

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.