Kipróbáltuk: slackline

Fotó: Lindmayer Zsolt -
egyensúly slackline edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még nincs késő formába lendülni a bikiniszezonra, ehhez azonban a rendszeres mozgás szinte kötelező. Mostantól Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere mutat be hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat, amelyekkel garantáltan csúcsformába kerülsz. Edzésre fel – a héten a slackline kerül terítékre.

Te láttál már a város különböző parkjaiban vagy fákkal borított részein kifeszített kötélen egyensúlyozó embereket? Róluk szól ez a történet! Már az első edzésem előtt tudatosan fürkésztem őket a városban. Egyik alkalommal, amikor a Deák téren unatkozva üldögéltem egy ismerősömre várva, fel is bukkantak. Egyik pillanatról a másikra a kifeszített kötélen fiatal srácok ugráltak, szaltóztak(!) süvítő drum'n'bass zenére. Elgondolkoztam, hogy vajon ezt várják majd tőlem is az edzésen?

Fotó: Lindmayer Zsolt

A bemelegítésen túl vagyok, így az „edzőm” elmagyarázza mit, miért és hova. A kötélről időközben megtudom, hogy jó minőségű, biztonságos, és akár három tonnát is elbír. Miután egy bő félórás oktatást kaptam, először cipővel próbálok rálépni a – nem magasan lévő – „kezdők kötelére”, de ez így kevésbé szimpatikus, inkább mezítlábra váltok...

Fotó: Lindmayer Zsolt

Ha érdekel a teljes bejegyzés, és szeretnéd tudni, mire jó még ez az edzésmódszer, kattints IDE, a Move it, Blondie! blogra!

Kíváncsi vagy a magyar sztárok életmódtippjeire, arra, ők hogyan tartják magukat formában? Szombat délután 16:00-kor minden kiderül - nézd az Ez Zsír! magazint a LifeNetworkön SARKA KATÁVAL!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.