Nádai Anikó: "Ez tesz engem igazán boldoggá" - őszinte vallomás

boldogság szülés család Nádai Anikó boldog büszkeség gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nádai Anikó nemrég született kisbabájával a kezdeti nehézségek után minden rendben van, már haza is engedték őket a kórházból. 

Anikó már nagyon várta születendő kisbabáját, hosszú hetekig csinosította a babaszobát is, hogy az minél tökéletesebb legyen. Amikor végre megtörtént a csoda, Anikó nagyon boldog volt, ám az örömbe egy kis bosszúság is vegyült, amikor kiderült: a kis Patrik besárgult, így az ilyenkor szokásosnál valamivel több időt kellett a babának és anyukájának a kórházban töltenie.

Nádai Anikó Forrás: Facebook/Nádai Anikó

Miért sárgulnak be az újszülöttek?

Az érett újszülöttek 60 százalékánál, a koraszülöttek 80 százalékánál életük második-harmadik napja körül enyhe sárgaság jelentkezik. A sárgaság fokozódik, majd lassan lezajlik: érett újszülötteknél az első 2 hétben, koraszülött babáknál azonban akár egy hónapig is eltarthat. Ez az esetek nagy részében a normális újszülöttkori sárgaság része. A sárgaság létrejöttéért a bilirubin nevű anyag felszaporodása a felelős, amely normális esetben igen kis mennyiségben van jelen a vérben. A bilirubin a biliverdin nevű anyagból képződik, amely a vérben található oxigén szállításáért felelős vörösvértestekben található meg a hemoglobin részeként. A vörösvértest szétesése, illetve a hemoglobin lebomlása során szabadul fel a biliverdin, amely bilirubinná alakul át. Ez nagyobb mennyiségű vörösvértest szétesése során sárgaság kialakulását eredményezi - írja Dr. Balogh Andrea gyermekgyógyász.

A kezdeti nehézségeken a család már túl van, Anikó és Patrik a napokban hazatérhetett a kórházból.

"Valóban aggódtam a sárgaság miatt, de szerencsére ennek már semmi nyoma sincs. Nagyon jó végre itthon lenni, már vártam, hogy hazajöhessünk a kórházból. Patrik ráadásul nagyon jó baba. Elképesztően szerencsés vagyok, mert mintaterhességem volt, mintaszüléssel, és a kisfiam is igazi mintagyerek lett. Eszik, alszik, és egy hangja sincsen. De talán a legjobb azt nézni, hogy az apukája mennyire büszke rá, ez tesz engem igazán boldoggá" - mondta el a Blikknek a valóságshow-sztár, aki Facebook-oldalán azt is elárulta, egyelőre meg szeretnék tartani maguknak a csodát, így a kicsiről képet csak később várhatnak a rajongók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.