50 év után átadja a cége vezetését Ralph Lauren

Forrás: AFP/Nicholas Roberts -
divattervező Ralph Lauren cég divatcég vezetés vezérigazgató
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
50 év után lemondott a saját nevét viselő divatcég vezetéséről az alapító, Ralph Lauren. A 76 éves üzletember azonban csak a vezérigazgatói posztról mondott le, a ruhákat továbbra is ő tervezi majd – írja az Origo.

Az alapítót novembertől Stefan Larsson váltja a galléros pólóiról ismert Ralph Lauren élén. Larsson a Gap tulajdonában levő Old Navy nevű amerikai, elsősorban családanyákat megcélzó ruhakereskedő cég elnöke.

Forrás: AFP/Nicholas Roberts

„Ő érti, mit jelentenek az álmok. Ez az üzletág midig az álmokról szól, mert előre meg kell álmodni mindent, állandóan haladni, változni és újítani kell” – mondta utódjáról Ralph Lauren. Elmondta azt is: csak vezérigazgatói posztjáról mond le, de továbbra is ő lesz a cég vezető ruhatervezője.

Ralph Lauren, születési nevén Ralph Lifshitz 1967-ben alapította meg divatcégét a New York-i Bronxban. A cég eredetileg nyakkendőket gyártott, ismertté azonban Polo nevű kollekciója tette.A kollekció nyomán terjedt el a póló megnevezés a rövid ujjú, galléros felsőkre,amelyeket Lauren a lovaspóló-játékosok meze alapján tervezett, és egyaránt gyártott belőlük női és férfi változatot.

A cég a 70-es években számos amerikai államban nyitott újabb üzleteket, majd 1981-ben Európában is terjeszkedni kezdett. 2007-re már a világ minden táján jelen volt, más üzletek ellátásán kívül 35 saját boltot is nyitottak, többek között Milánóban, Londonban, Moszkvában és Tokióban is. 2007-benn a Ralph Lauren Corporation éves bevétele 4,2 milliárd dollár volt, tavaly pedig már 7,5 milliárd.2012-ben a Ralph Lauren tervezte az amerikai olimpiai formaruháját,az utóbbi években pedig a ruhagyártás mellett éttermekbe is fektettek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.