5 dolog, amire elvált szülők gyermekeként tanít meg minket az élet

házasság válás szülők gyermek empátia kapcsolat
Amikor a szüleink elválnak, mintha bennünk is partszakadás történne; nem értjük vagy tudjuk a miérteket. Évekkel később sokszor másképp tekintünk az egészre és rájövünk, hogy valójában a személyiségünk ezáltal is fejlődött – csak más módon.

1. Közelebb kerülünk az anyukánkhoz

"Határozottan apuci kislánya voltam. Bár még mindig az vagyok annak ellenére, hogy a szüleim elváltak. Azonban ennek köszönhetem azt is, hogy anyukámmal egyre több időt töltöttünk együtt és sokkal erősebb lett a viszonyunk, mint korábban. Erre nem számítottam."- Liza (28)

Forrás: Dreamstime

2. Soha nem késő változtatni

"Nyolcéves voltam, amikor a szüleim leültettek és közölték, hogy elválnak. Sok érvet sorakoztattak fel mellette, ezáltal teljesen elpusztították a kapcsolatokba vetett bizalmamat. Aztán azt vettem észre, hogy anyám erősebb és függetlenebb lett, megmutatta nekem, hogy soha nem késő változtatni és egy újabb, boldogabb életet kezdeni, aminek minden percét élvezzük. "- Lili (21)

3. Nagyobb család

"A legpozitívabb dolog, ami a szüleim válásából kisült, az a nagycsalád volt. Mint egyke gyermek, mindig kicsinek éreztem a saját családomat, ezért a mostani mozaikcsaládom igencsak áldás. Nem hogy összeomlott, hanem nőtt a családom mérete."- Rita (32)

Forrás: Dreamstime

4. Függetlenség

"A legjobb dolog, amit a szüleim elválása eredményezett, hogy függetlenné váltam. Megtanultam, hogy az élet nem ér véget egy tragédiával."- Janka (19)

5. Empátia

"A szüleim képesek voltak úgy végigcsinálni a válást, hogy közben empatikusak maradtak és a család többi részére is tekintettel voltak; kevés trauma ért minket. Ami akkor a gyerekkorom harcát jelentette, az lett felnőttkoromra a katalizátorom." - Anita (35)

5 férfitípus, akikhez egyáltalán nem érdemes hozzámenni

A házasság szent dolog és jó esetben egy életre szól ugyanazzal a személlyel. Honnan tudjuk, hogy az igazihoz megyünk hozzá? Sehonnan, de ha az alábbi öt típus valamelyikébe tartozik a vőlegény, nem olyan biztos, hogy működni fog a holtodiglan holtomiglan. Ők azok.
5 dolog, amire nem gondoltam, mielőtt megvettem az első autómathttp://www.life.hu/csalad/20160323-autovasarlas-elott-ezeket-nem-gondoljuk-at.htmlAz első autó megvétele sokak számára mérföldkő. Ilyenkor igyekszünk a legjobbat kihozni a helyzetből, odafigyelni a részletekre és arra, hogy a pénzünket megfelelő helyre fektessük be. Mégis van pár dolog, amik akkor realizálódnak bennünk, amikor már a miénk az áhított járgány. Család--5+1 pártípus, akik biztosan nem bírják sokáig egymás mellett http://www.life.hu/csalad/20160307-onimado-se-veled-se-nelkuled-kapcsolatok-emberek-akiknek-nem-kellene-hazasodniuk.htmlPattanásig feszülő viták, szélsőséges helyzetek, anyagi problémák és önimádás. Egyes kapcsolatok már azelőtt halálra vannak ítélve, hogy elkezdődnének. Vigyázz, egy-kettőnél előfordulhat, hogy magatokra ismersz! Család--Gisele Bündchen szülinapos kislányánál nem lesz ma már cukibb sztárcsemetehttp://www.life.hu/csalad/20151206-gisele-bunchen-a-brazil-modell-kislanya-mar-haromeves.htmlBoldog szülinapot kívánunk a világ legjobban kereső modelljének kislányának! CsaládOrigoSophie Ellis-Bextor szelfit lőtt pár napos kisfiávalhttp://www.life.hu/csalad/20151108-sophie-ellis-bextor-negyedik-kisfia-jesse-megszuletett-szelfit-lott-instagram.htmlA 36 éves énekesnő november 3-án adott életet negyedik kisfiának. Család--8 híresség, akikről álmodban sem gondolnád, hogy ezzel foglalkoztak a sztárság előtthttp://www.life.hu/csalad/20151008-ozzy-osbourne-meszaros-lasy-gaga-sztriptiztancos-volt-a-sztarsag-elott.htmlA sztársághoz vezető út rögös, míg nem egyszer csak megérkezik a nagy lehetőség a bizonyításra. A szívtipró Brad Pitt és az akcióhős Bruce Willis sem mindig színészkedéssel kereste a kenyerét, de Lady Gaga sem az énekhangja miatt állt esténként a színpadon. CsaládAFPElegem van a munkámból, nem találom a helyem! Mit tegyek?http://www.life.hu/csalad/20151013-ez-tortenik-ha-nem-talaljuk-a-helyunket-a-vilagban-lelki-betegsegek-frusztraciok.htmlA munkával való elégedetlenségünknek számos oka lehet. Vannak olyan helyzetek, amikor csupán az adott munkahellyel kapcsolatos rossz érzéseink állnak a háttérben. Ilyen akkor jelentkezhet, ha nem megfelelő a munkakörnyezet, ahol dolgozunk, esetleg a kollégákkal való kapcsolat sem az igazi, vagy a teljesítményünkért nem részesülünk kellő elismerésben. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.