A hónap színe: az üde mentazöld

Forrás: Dreamstime -
menta otthon május a hónap színe hónap színe lakberendezés falfesték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mentazöld egy igazi tavaszi szín: üdeséget és frissességet sugároz, és egy cseppnyi bájjal tölti meg otthonod falait. 

A zöld a természet színe, az újjászületést és a termékenységet szimbolizálja, nem is lehetne hát jobb tónust találni a természet ébredésének időszakára, mint egy kellemes, visszafogott zöld árnyalatot. Ha otthonod falait zöld köntösbe bújtatod, vagy beszerzel néhány zöld kiegészítőt, testedre és lelkedre is nyugtató hatással bír majd, optimizmussal és harmóniával tölt fel.

Forrás: Dreamstime

Miért pont a menta?

A menta sokkal finomabb árnyalat, mint az élénkebb társai, ezért számtalan lehetőség és variáció rejlik benne. Ha meg szeretnéd őrizni a menta hűs hatását, kombináld más pasztell vagy lágy bézs színekkel. Ha kicsit élettel telibb és izgalmasabb hatást szeretnél elérni, társíts mellé például narancssárgát. De ha otthonod falai közé egy kis nyárias, tengerparti életérzést szeretnél becsempészni, kombináld arannyal és/vagy fehérrel.

Forrás: Pressloft

Ha nem érzed magad elég merésznek, akkor a falak mentásítása helyett szerezz be néhány mentazöld kiegészítőt, és told az arányokat inkább a semleges színek felé.

Inspirációra vágysz? Nézd végig képeinket!

/1604/A_h_n2016430164215

Támogatott tartalom

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.