Intim szőrtelenítés? Erre figyelj!

Forrás: Dreamstime -
gyantázás borotválás szőrtelenítés intim
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre több nő gondoskodik arról, hogy szeméremszőrzete jól fésült legyen, sokan pedig egy az egyben megszabadulnak a szőrszálaktól.

Egy kutatás eredményei

A JAMA Dermatology című szaklapban publikált kutatás 3316 amerikai nőt vizsgált, akik a szeméremszőrzetükkel kapcsolatos kérdéseket válaszoltak meg.

Ebből kiderült, hogy a megkérdezettek közel 84 százaléka karbantartja a szeméremszőrzetét, 16 százalék még soha nem tett vele semmit, és 62 százalék egy az egyben megszabadul a szőrszálaktól.

Forrás: Dreamstime

Az átlagos nő havonta egyszer teszi rendbe magát „odalent”, a megkérdezettek egy kisebb része napi szinten gondoskodik a karbantartásról.

Az összes vizsgált etnikum közül a fehér nők azok, akik a leginkább figyelnek a szőrzet karbantartására, a 45 és 55 éves nők foglalkoznak ezzel a legkevésbé, különösen a 18–24 éves nőkhöz képest. Kiderült az is, hogy a magasabb iskolai végzettségűek nagyobb valószínűséggel törődnek a lenti területek karbantartásával.

Borotva, gyantázás, végleges szőrtelenítés – Tények és tévhitek a szőrről

Tényleg erősebbek lesznek a szőrszálak a borotválástól? Tényleg végleges a végleges szőrtelenítés? A nadrág valóban kikoptatja a szőrt? Most eláruljuk, melyek a legnagyobb tévhitek a szőrről!

Amire figyelni kell

A kutatás arra sajnos nem terjedt ki, hogy milyen módszerekkel végzik a szőrtelenítést azok, akik a csupaszságot választják, pedig mi erre is nagyon kíváncsiak lettünk volna. De nézzük is a lehetőségeket.

1. A legjobb és legbiztonságosabb módja az intim szőrtelenítésnek, ha profira bízod a dolgot. Vagyis elmész egy kozmetikushoz, aki gyantával szépen megcsinálja neked. Természetesen ezt meg kell fizetni, de azért nem kell horrorisztikus összegekre gondolni, havonta egyszer pont belefér ennyi. Sokan félnek ettől, mondván, hogy túlságosan fájdalmas. Ha sokáig borotváltad a szőrzetedet, és utána elmész gyantáztatni, az első alkalom valóban nem lesz éppen kellemes, de a további alkalmakkor már nem fog annyira fájni. Amire figyelni kell gyantázás után, hogy kerülni kell például a szaunázást és a meleg fürdőt.

Forrás: Dreamstime

2. Az otthoni gyantázás tapasztalatunk szerint csak keveseknek válik be. Főleg nyáron, amikor az ember mindenhol csak izzad, és még a gyantacsíkok sem ragadnak igazán jól. Végül csak beleragad néhány szőrszál, amit aztán nem is tép ki rendesen. Tehát ha gyantáztatni szeretnél, fordulj inkább szakemberhez.

3. Talán még mindig a legelterjedtebb módszer a borotválás. Pedig sokkal kevésbé hatékony a gyantáztatásnál, hiszen a szőrszálak szinte azonnal visszanőnek, ráadásul sokkal erősebbnek tűnnek borotválás után, mint gyantáztatás után. Ha mégis a borotválásra szavazol, arra nagyon figyelj, hogy hab nélkül soha ne állj neki, mert így könnyen sérüléseket okozhatsz. Ez egyébként a láb borotválására is igaz. Szintén fontos, hogy ne felejtsd el lecserélni bizonyos időközönként a borotvát, mert ha túl sokáig használod, megtelepednek rajta a baktériumok, így könnyen fertőzéseket okozhat.

Már a leszállópálya sem menő, csak a teljes csupaszság – Szőrtrendek 2016-ban

Míg a 80-as évek végéig a természetes szőrzet dominált, a 90-es években lassan elkezdtek kikopni a hosszú szőrszálak. Az elmúlt években pedig már a leszállópálya sem volt menő, habár egy-két naturalista híresség mindig megpróbálja visszacsempészni a szőrös évtizedeket. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.