5+1 legdurvább hiba, amit a lábad borotválása közben elkövethetsz

Forrás: giphy.com -
borotválás borotva hiba láb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Igaz, hogy mindig szeretjük pihe-puhán tartani lábainkat, de különösen igaz ez nyáron, amikor nap mint nap kitesszük őket férfiak százainak tekintete elé. De melyek a legnagyobb hibák, amiket mindenképpen el kell kerülni szőrtelenítés közben? Most eláruljuk! 

1. Ne a tus alatt borotváld a lábad

Érthető, hogy a reggeli zuhanyozási rutin közben akarod elvégezni ezt a műveletet, de a szakértők szerint ez nem a legjobb ötlet. Valójában egy minimum 10 perces zuhanyozás után a legjobb leborotválni a lábat, ettől ugyanis felpuhulnak a szőrszálak.

Forrás: Dreamstime

2. Ne reggel borotválkozz

Eddig azt gondoltad, hogy ha este végzed el a borotválást, akkor reggelre máris kinőhetnek a szőrszálak? Valójában az esti borotválástól sokkal puhább lesz a bőröd, és tartósabb lesz a borotválás.

Már a leszállópálya sem menő, csak a teljes csupaszság – Szőrtrendek 2016-ban


Míg a 80-as évek végéig a természetes szőrzet dominált, a 90-es években lassan elkezdtek kikopni a hosszú szőrszálak. Az elmúlt években pedig már a leszállópálya sem volt menő, habár egy-két naturalista híresség mindig megpróbálja visszacsempészni a szőrös évtizedeket. Olvasd el a Life.hu cikkét!

3. Ne borotválj szárazon

Nem számít, hogy mennyire sietsz, akkor se ess kísértésbe, hogy "szárazon" borotváld le a lábadat, mert könnyen kialakulhatnak sérülések és vágások. Ha elfogyna otthon a borotvahab, semmiképpen ne használj helyette szappant, inkább hajkondicionálóval helyettesítsd.

Forrás: giphy.com

4. Ne használj eldobható borotvát

A néhány pengés eldobható borotva egyszer-egyszer belefér, de valójában 4-5 pengés borotvát kellene használni a mindennapokban. Ez sokkal kíméletesebb a bőrödhöz, ráadásul a térd és a boka környékén sokkal könnyebb "navigálni" vele.

5. Ne felejtsd el kicserélni a borotvapengét

Általában úgy 10 alkalom után érdemes kicserélni a borotva fejét. Amellett, hogy a tompa pengék nem vágják le megfelelően a szőrt, könnyen okoznak bőrpírt, kiütéseket, ráadásul a baktériumok is megtelepszenek benne, így fertőzéseket is okozhat.

Forrás: giphy.com

5+1. Ne használd a pasid borotváját

Borotvával semmiképpen ne közösködj, ez ugyanis könnyen fertőzéshez vezethet. Amúgy is kimutatták, hogy a férfiborotvák sokkal kevésbé hatékonyak, mint a direkt nőknek kifejlesztett társaik.

Borotva, gyantázás, végleges szőrtelenítés – Hitek és tévhitek a szőrről

Tényleg erősebbek lesznek a szőrszálak a borotválástól? Tényleg végleges a végleges szőrtelenítés? A nadrág valóban kikoptatja a szőrt? Most eláruljuk, melyek a legnagyobb tévhitek a szőrről!
Vágódj be a párod szüleinél a sminkeddel ishttp://www.life.hu/trend/20160629-vagodj-be-a-parod-szuleinel-a-sminkeddel-is.htmlA párod szüleivel való első találkozás bizony nagy alkalom, amikor biztosan a legjobb formádat szeretnéd hozni. Fogadd meg Várady Polett sminktippjeit, és hódítsd meg a szülőket is! Trend--A 10 legszexibb celebnő, aki kopaszsággal sokkolta a világothttp://www.life.hu/trend/20160629-hollywoodi-celebnok-akik-kiprobaltak-a-kopaszagot.htmlHollywoodban rengeteg színész- és énekesnő próbálta ki a rövid hajat, és néhányan még az egészen tüsi rövidet, sőt, a kopaszságot is bevállalták. Sokaknak ráadásul elképesztően dögösen állt ez az extrém megoldás. Trend--Szerezd be olcsón a nyár legdögösebb sminkcuccaithttp://www.life.hu/trend/20160629-szuper-sminkek-nyarra-amiket-be-kell-szerezned.htmlVégre itt a nyár, amikor kicsit elengedhetjük a fantáziánkat a sminkek terén is. Jönnek a nyaralások, a fesztiválok, amikor sokkal bátrabban használunk színeket és erősebb sminkeket. De arra is érdemes figyelni a nyári sminkek beszerzésénél, hogy könnyű textúrájú legyen, és amiből lehet, vízállót vegyünk. Trend--10 stíluslecke, amit a Szex és New Yorkból tanultunkhttp://www.life.hu/trend/20160628-stilusleckek-amiket-a-szex-es-new-yorkbol-tanultunk.htmlKözel két évtizede, egészen pontosan 18 éve debütált a Szex és New York, ami azóta igazi kultsorozattá vált. Íme, a Cosmopolitanek, a szinglik, a Manolo Blahnikok és Mr. Big világának legfontosabb szépségtippjei. Trend--Amikor beáll a dagonya, avagy így fesztiválozz esőbenhttp://www.life.hu/trend/20160628-igy-fesztivalozz-esoben.htmlNaná, hogy mindenki verőfényes napsütésben szeret a legjobban fesztiválozni, de sajnos nem mi alakítjuk az időjárást, így néhanapján egy jó nagy vihar beleszólhat a terveinkbe. De ekkor sem kell megijedni, csak készülni kell előre. TrendOrigo5 tipp, hogy világsztár módra fesztiválozhasshttp://www.life.hu/trend/20160624-fesztivalozz-ugy-mint-a-vilagsztarok.htmlSzerencsére a világsztárok kedvenc fesztiválja már lezajlott, így el tudjuk lesni tőlük a legfontosabb tippeket: hogyan kell őrülten fesztiválozni. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.