Közeleg az ősz? Irány a tenger! - 3 szuper hely, ahol október végéig süttetheted magad

strand Korfu Madeira Napospart Bulgária
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha nem tudsz beletörődni abba, hogy a magyarországi strandszezonnak jó 10 hónapra vége, ha egy kis napsütésre és forró homokra vágysz, irány a tenger! Európa déli tengerpartjain október közepéig strandidő van, és ha szerencséd van, a főszezonhoz képest sokkal jobb kondíciókkal utazhatsz. 

Korfu

Korfu Forrás: Dreamstime

A gyorsan érkező esők gyorsan is távoznak, amelyeket az ott lakók egyenesen isten áldásának tartanak, mivel ez tartja zölden a szigetet. Ha nem csak pihenni, hanem bulizni is vágysz, Korfun minden adott ehhez, ugyanis még kora ősszel is világosak és csillagosak az éjszakák: a tengerparti üdülőtelepeken számos éjszakai szórakozóhely, bár, taverna, diszkó várja hajnalig a vendégeket.

Forrás: Dreamstime

Ha unod a strandolást, ezt nézd meg!

Benitsestől mindössze 5 kilométerre, Gastouri falu közelében található Erzsébet királyné, azaz Sisi 1870-es években emelt kastélya, az Achilleon-palota. Sisi Homérosz műveinek rajongójaként járta be Görögországot, és beleszeretett Korfuba. Egészen haláláig előszeretettel menekült ide a bécsi udvar és persze anyósa szigora elől.

A Life.hu extra tippje:

Utazz szeptemberben Korfura, és foglalj szállást az Ipsos kertes, lugasos villanegyedében található kedves nyaralóházban, amely közel van a parti sétányhoz és a központi utcához is! Itt még bártran strandolhatsz szeptemberben, az utószezonban is, ráadásul sokkal kedvezőbb áron, már 39 900 Ft/fő/7 éjtől.

Madeira

A Portugáliától 900 kilométerre fekvő, csupán 19 kilométer széles és 56 kilométer hosszú szigeten a szeptember, október az enyhe szubtrópusi éghajlatnak köszönhetően még javában főszezonnak számít, az Atlanti-óceánban október végéig lehet fürödni. Sokan ellátogatnak Porto Santo aranyszínű szigetére, ahol a felszín tekintélyes részét homokkő borítja, strandolásra tökéletesen alkalmassá téve a partszakaszt. A Madeirára érkező turistákat többnyire annyira lenyűgözi a gyönyörű természetes környezett, hogy egészen biztosan nem a strandon töltik minden napjukat.

Porto da Cruz Forrás: Dreamstime

Napospart és Arany Homok

Arany Homok Forrás: Dreamstime

Várna leglátványosabb műemléke az ortodox katedrális és a Dzsarnavara parkban található ókori bazilika romjai. Híres és közkedvelt a Várnai Régészeti Múzeum, az aquarium és az 1984-ben létesített delfinárium, ami az építésekor a legnagyobb volt a világon. A város határában áll a várnai csata emlékparkja, ahol felkeresheted I. Ulászló király sírját. A várostól 8 km-re fekszik az Euxinográd palota, amit Ruplmayer, egy osztrák építész tervezett 1882-ben, és aminek a stílusa a francia kastélyok hangulatát idézi. Itt kiáltották ki az egyesített Bulgáriát 1885-ben. Parkjában 310 növényfajtát tekinthetünk meg.

Európa csücskében novemberig tart a nyár:

Hiba lenne azt hinni, hogy Málta csakis egy nyári nyaralás helyszíne lehet. Ezen a varázslatos helyen ugyanis egészen novemberig jó idő van. Októberben még a 30 fok sem kizárt, az ősz utolsó hónapjában pedig a napsütéses 20–25 fok a jellemző. Vagyis ha elmenekülnél valahová a sokkoló hazai időjárás elől, de azért Európában maradnál, mindezek mellett pedig Budapestről közvetlenül elérhető úti célt keresel, akkor bizony a Mézszigeten a helyed!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.