fitnesz app Samsung fitnesz IFA okosóra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy csodás találkozó reményében egészen Berlinig utaztunk, ahol az egyik legnagyobb techshow, az IFA mínusz egyedik napján végre bemutatták a lehetséges jövendőbelinket: a Samsung Gear S3 okosórát. Megérintettük, kipróbáltuk, elvittük egy körre, és a randevú után választ kaptunk arra is, hogy egy életre szóló társról, vagy csak egy futó kalandról van-e szó.

Hogyan is definiáljuk a nagy Őt? Kiegészít, ott van veled, amikor szükséged van rá, ugyanakkor ő is kikapcsolódhat, vagy épp feltöltődhet melletted. Vigyáz az álmodra és az egészségedre: támogat, ha edzésről van szó, amikor pedig már izzadtságban pancsolsz, és legszívesebben lerúgnád azt a fránya sportcipőt, ő pár perc alatt utat mutat, bekapcsolja a kedvenc zenédet, és motivációként

adatokkal szolgál az addig elégetett kalóriákról.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Nos, már csak egy kérdésünk maradt: mindez tényleg létezik, vagy csak a mesékben van ilyen? Sőt, továbbmegyünk: megadhatja nekünk ezeket egy apró masina is?

Szépség, vagy szörnyeteg?

Vegyes érzelmekkel indultunk el Berlinbe, ahol az IFA kiállítás megnyitója előtt két nappal, az elsők között ismerkedhettünk meg a Samsung legújabb okosórájával, a Samsung Gear S3-mal.

Ekkor még nem is sejtettünk mi vár ránk Forrás: Origo

Az új modell elődjét, az S2-t már láttuk, így tudtuk mire képes, ugyanakkor a kinézete alapján, - szilikonpánt -

inkább a sportos felhasználóknak készült.

Ez még persze nem gond, hiszen a kütyü számtalan olyan funkcióval bír, ami segítségünkre lehet edzés közben: méri a pulzust, az időt és a kalóriafelhasználást, sőt, még azt is, hogy mikor voltunk a legaktívabbak. Viszont ne felejtsük el, hogy

az okosórát nem csak erre tervezték.

Mire jó az okosóra?


Még manapság sem egyértelmű, hogy mire jó az okosóra. A telefont helyettesíti, vagy csak egy kiegészítő kütyü? Nos, mi inkább az utóbbira szavazunk. Bár nagy előnye, hogy mindig kéznél van, így például nem kell órákig keresgélni a táskánkban a telefonunkat, vagy ha futni megyünk elég, ha felcsattintjuk, és máris magunkkal vihetjük az egész virtuális világunkat: telefonálhatsz, olvashatod és meg is válaszolhatod az üzeneteket, és persze a neked tetsző applikációkkal megkönnyítheti az életedet. Ugyanakkor sokkal kisebb a kezelőfelület, ez pedig egy óriási érv a telefonok mellett.

Meglátni, és megszeretni?

Mivel arról már rég letettünk, hogy a Samsung Gear S2-t egy elegáns eseményen hordjuk, őszintén reméltük, hogy a legújabb verzió majd elrabolja a szívünket, és simán vihetjük bárhova. Ez azonban nem így lett, pedig a gyártó

egy klasszikus és egy sportos órával is előrukkolt.

A klasszikus, azaz a Classic (b) és a sportosabb darab, azaz a Frontier Forrás: Origo

A ketyeréket megpillantva úgy éreztük magunkat, mintha egy balul sikerült Tinder-randin lennénk. A drágaságunk a fotókon jól nézett ki, - persze, tudjuk, nemcsak a külső számít,- azonban

a valóságban a hercegünk egy békává változott.

Ettől eltekintve az S3 erősen kompenzál, hiszen majdnem annyira okos, mint a telefonunk: elérhető rajta a naptár, az értesítések az egészség és a fitnesz applikációk, térkép, illetve az olyan híroldalak alkalmazásai, mint például a CNN vagy a Bloomberg.

Rengeteg alkalmazás közül válogathatunk Forrás: Origo

Mindemellett a recés, forgatható tárcsájának hála új funkciókkal is bővült: a kijelző megérintése nélkül fogadhatunk és utasíthatunk el hívásokat, lenémíthatjuk az emlékeztetőt, vagy az ébresztőt. Ugyanakkor a nagy mérete miatt kissé furcsán mutat egy kecses női csuklón, és ezen

a cserélhető számlapok, különböző szilikon és bőrszíjak sem segítenek.

A cserélhető szíjak Forrás: Origo

Hosszú távú kapcsolat, vagy csak egy futó kaland?

Számtalanszor hangoztattuk már, hogy mit kell tennünk, és ennünk ahhoz, hogy megőrizzük a fittségünket és az alakunkat. Mégis az egészséges életmódhoz vezető úton számtalan akadály vár ránk. Ha végre legyőztük az édesség iránti vágyunkat, a következő lépés a rendszeres mozgás, mégis, talán sokaknak ezt a legnehezebb beilleszteni a napirendjükbe. Kifogások persze akadnak, így legvégül megbocsátunk magunknak, és "majd holnap sportolok!" kijelentéssel pontot teszünk az ügy végre.

Az okosóra azonban nem felejt!

A kütyü szó szerint követi minden lépésedet, legyen szó sétálásról, vagy egy kemény edzésről, ráadásul mindezt rögzíti is, így bármikor tükröt tarthat eléd, ezáltal pedig motiválhat is, és kipréselheti belőled azt a pár métert, ami a kívánt kalóriamennyiség elégetéséhez szükséges.

Forrás: Origo

Megvéd, ha kell

Az óra további előnyei közé tartozik, hogy a beépített GPS vevőjének köszönhetően veszélyhelyzet esetén jelzést adhatunk le, és informálhatjuk a hollétünkről a családtagokon és a barátokon kívül a mentőszolgálatokat is.

Forrás: Origo

Mennyi az annyi?

A Gear S3 elődjét, az S2-t jelenleg 65-90 ezer forintért is megvásárolhatjuk, azonban amikor piacra dobták, még jócskán többe került. Ebből kiindulva az S3 óra újdonsült szerelmesei valószínűleg 100 ezer forint feletti összeggel számolhatnak.

Ez zsír!

Kíváncsi vagy a magyar sztárok életmódtippjeire, arra, hogy ők hogyan tartják magukat formában? Vasárnap délután 16.00-kor minden kiderül – nézd az Ez Zsír! magazint a LifeNetworkön Sarka Katával!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.