Müller Péter: "Csak ez ad jókedvet ahhoz, hogy végigcsináld a sorsodat"

bölcsesség Müller Péter remény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Reményt vesztett emberek nem tudnak barátkozni. Vagy ha tudnak még, bizonyosan ott, ahol reményeiket nem vesztették el teljesen. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 284. rész.

„Remény" alatt én nem csupán valami elérendő életcélt értek, hanem az ÉLET értelmében való hitet. Azt, hogy a lélek halhatatlan, s az ember minden baja, fájdalma és keserűsége ellen jó kezekben van.

Az élet értelmében való hit: ,,a lélek halhatatlan, s az ember minden baja, fájdalma és keserűsége ellen jó kezekben van" Forrás: Thinkstock

Csak ez ad jókedvet ahhoz, hogy végigcsináld a sorsodat, ami mindenkinek nehéz. És erőt, hogy nemcsak magadat, de másokat is fölemelj, akiket szeretsz. Ha ez hiányzik, az maga a Depresszió, és megközelíthetetlen leszel. Nem akarod senki közelségét, és mások sem akarják a tiédet. A depressziós ember legjobb barátját vesztette el: önmagát. Bezárul mások előtt, és magányában önmagát gyászolja.

Az ilyenről írtam könyvemben, hogy elszakadt az „aranyfonala". Legalábbis azt hiszi. S amíg ez a tévhite tart, tetszhalálban van, és nem tud barátkozni. Nem képes nyitni és befogadni.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.