Mit árulnak el rólad a kávézási szokásaid?

Forrás: giphy.com -
kávé2017 kávé koffein
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Feketén, habosan, tejjel felöntve, fahéjjal ízesítve... Annyiféle lehetőséget tartogat egy csésze kávé, így mindenki megtalálhatja a saját temperamentumának, ízlésvilágának megfelelőt. Te melyik csoportba tartozol?

A minimalista

Mindig feketén iszod a kávéd. Cukor nélkül, maximum egy csepp tejjel. Esetleg egy-egy vanília fagyival felturbózott jegeskávé belefér a nyári tikkasztó melegben, de soha nem iszol túlságosan édeset. Valószínűleg nemcsak a kávéban minimalista az ízlésed, az öltözködésedre is ez jellemző. A letisztult formákat és az egyszínű dolgokat szereted. Kevés mintát viselsz, az apró, szinte láthatatlan ékszereket kedveled.

A minimalista mindig feketén issza a kávéját Forrás:

Az ínyenc

A jó minőségű kávét szereted, és imádod a pikáns fűszerezést, az izgalmas megoldásokat. A gejl ízeket viszont egyértelműen kerülöd, soha nem cukrozod agyon a kávédat. Az élet más területein is a minőséget keresed, inkább kevesebbet vásárolsz, de azokat a termékeket jól megválogatod. A letisztult darabok mellett szívesen viselsz feltűnő, statement kiegészítőket.

Tudtad?

Az első kávéházak az arab országokban nyíltak meg, Európában először Velencében nyitotta meg kapuit a La Bottega del Caffé 1624-ben Velencében. Magyarországon csaknem száz évvel később, 1714-ben nyílt meg az első kávéház.

A mindent bele

Minden kávét tejszínhabbal a tetején kérsz, de sokszor a cukorgyöngyök vagy a csokiöntet sem hiányzik róla. A szimpla capuccino nálad ki van zárva, mindig valamilyen ízesítéssel iszod a kávédat. Imádod az édes ízeket, és egyáltalán nem igaz rád, hogy a kevesebb több. Valószínűleg az élet más területein is ezt az elvet vallod, bevállalós vagy, és imádod a feltűnést.

A mindent bele típus szereti a tejszínhabot, a csokiöntetet és a cukorgyöngyöket is a kávéján Forrás: Thinkstock

A koffeinfüggő

Nem mész kifejezetten a minőségre, automatából is egy nap akár többször iszol kávét. Lényeg, hogy naponta legalább háromszor-négyszer érezd a kávé ízét. Bizonyára felhalmozó típus vagy, rengeteg ruhád és bizsud van otthon, ami a sok munkád miatt sokszor szanaszét van otthon.

A legenda

A kávé neve feltehetően az etiópiai Kaffa tartomány nevéből származik. Innen ered ugyanis a történet, miszerint időszámítás előtt 300 körül egy Káldi nevű kecskepásztor azt vette észre, hogy a kecskéi egy bizonyos bogyó lelegelése után szokatlanul élénkek. Megkóstolta a termést, ami őt is feldobta, viszont megijedt, hogy valami méreg lehet a növényben, ezért a sokat tudó szerzetesekhez vitte. Az apátságban rákaptak a fogyasztására, és később arra is rájöttek, hogy ha megpörkölik a bogyókat, és italt főznek belőle, jobb lesz az íze, és a hatása is megmarad.

A hobbista

Az a típus vagy, aki nem iszik mindennap kávét. Szezonális kávékat iszol, télen a karácsonyi ízvilágot keresed, amit sokszor koffeinmentesen iszol. Nyáron pedig tényleg sokszor kávézol, imádod a jeges élvezetet, amire jöhet a tejszínhab is. Az életben megfontolt vagy, mértékletes vagy a bűnös élvezetekben.

A hobbista szezonális kávékat iszik, és nem ragaszkodik a koffeinhez sem Forrás: giphy.com

Így segít a kávé a fogyásban

A kávét nemcsak azért szeretjük, mert gőzölgésével, illatával és ízével megörvendezteti a hideg és sötét őszi reggeleket, hanem azért is, mert egészséges mennyiséget fogyasztva még az alakunk megőrzését, vagy éppen a diétánkat is segítheti. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.