Hugh Hefner okoslotto2017 Los Angeles álomotthon Playboy-villa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Los Angeles-i villa az 1970-es években indult el a legendává válás felé, bár jóval korábban épült. Miután Hugh Hefner és így a Playboy megvásárolta, a nyuszilányoktól és aktuális hírességektől, milliomosoktól hemzsegő partik hangos visszhangot kaptak. Számos reklám, TV-shownak adott otthont. Tudj meg mindent erről a híres házról!

A hatalmas villa 1927-ben épült, Tudor stílusban, gótikus beütéssel. A maga közel 2100 négyzetméterével és több, mint 2 hektáros „kertjével", inkább emlékeztet egy kastélyra, mint házra. A villa 1970-es évekből származó tölgyfa faragványokkal és egyéb gótikus díszítőelemekkel éri el azt a bizonyos „Wow" hatást.

A Playboy-villa híres volt partijairól Forrás: AFP/2015 Getty Images/Charley Gallay

A Playboy villaként elhíresült házban 22 szoba, borospince, játék-, mozi- és fitneszterem, valamint szauna található.

Ám, a mérhetetlen és őrült fényűzés itt még nem áll meg. Helyet kapott még többek közt egy állatkert, helikopter-leszállópálya, kisállat temető (!), kültéri konyha, tenisz- és kosárlabdapálya, úszómedence, vízesés, barlangfürdő és egy mesterséges tó is, melyben egy kis tavacska ér véget.

Rekord összegért adták el még tavaly augusztusban a Playboy-villát. Nézd meg mennyit fizetett a vevő.

A nyugati szárny eredetileg a személyzeté volt, később azonban ideköltözött a Playboy magazin szerkesztősége. Több kisebb ház is kapcsolódik a főépülethez; ezek közül van, ami kifejezetten a vendégek számára van fenntartva, az egyik azonban egy egész és igen jól felszerelt játékteremnek ad helyet. Itt van biliárdasztal, régi és új arcade játékok, flippergépek, zongora, és egyéb szórakoztató elektronikai eszköz. De hatalmas nappali, hálószoba, fürdőszoba, saját kis udvarrész is tartozik ehhez a házhoz.

Hugh Hefner a hatalmas villájában Forrás: Getty Images

Érdekességek:

  • Az villa, még a Playboy-időszak előtt feltűnik az 1966-os a Madame X című filmben. A történet egyik fontos és egyben a dráma elindító szála, amikor a gazdag családba beházasodott nőnek szeretője lesz, méghozzá egy playboy.
  • Az épületet Arthur R. Kelly építész tervezte, akinek ez volt a főműve.
  • A Playboy-villa egyéves fenntartási költsége 2002-ben elérte a 3,6 millió dollárt.
/1711/A_leg20171113171339

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.