Szörnyű pusztítást végzett a vihar Demjén Ferenc dióspusztai birtokán

Fotó: Hirling Bálint - Origo -
Demjén Ferenc vihar Demjén Rózsi kár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Óriási károkat okozott a vihar Demjén Rózsi dióspusztai birtokán: fákat csavart ki. A legenda és felesége is otthon tartózkodtak eközben...

Én itt békét és megnyugvást találtam, de az utóbbi időben izgalomból sem volt hiány

- kezdte a történetet Demjén Rózsi a Blikk megkeresésére, akinek birtokán óriási pusztítást végzett a vihar.

Demjén Ferenc interjú otthonában Fotó: Hirling Bálint - Origo

"Harminc fát csavart ki a szél, s csak a szerencsén múlt, hogy az egyik nagy fenyő nem a házra dőlt. Sosem felejtem el, mert itthon voltunk. Amikor a masszőr megérkezett, még egész jó idő volt, és javában dolgozott rajtam, amikor dörögni kezdett az ég. Egyszer csak iszonyatot csattanást hallottunk a hátsó ajtó mögül, és kiderült, hogy kidőlt a magas fenyőfa, ami közvetlenül a ház mellett állt. Óriási szerencse volt, hogy ez a hatalmas fekete fenyő nem a ház felé dőlt, de károkat így is okozott. Akkor egyszerre több fát is kicsavart a szél, és hívnunk kellett egy céget, hogy takarítsanak fel, olyan nagy volt a pusztítás. Alig hittünk a szemünknek a feleségemmel, szinte mindenütt letört ágak hevertek, ami egy erdős területen nem szokatlan látvány, valahogy mégis lehangoló. Szerencsére a biztosító állta a kárelhárítást."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.