Ezt gondolja Peller Mariann az elférfiasodott nőkről és az elnőiesedett férfiakról

Forrás: Shutterstock -
androgün Peller Mariann spiritualitás egység
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Aki elsőre ránéz Balázs Klári énekesnőre, az joggal gondolhatja, hogy csodás nő. A szó legszorosabb értelmében igazi, nagybetűs NŐ. Dekoratív, csinos, mindig választékosan és elegánsan öltözik, illatozik, a frizurája minden megjelenéskor tökéletes, a keze, a körmei ápoltak. Látszik, hogy élvezi a női lét örömeit, a szépséggel járó előnyöket. Azt is gondolhatnánk, hogy Klárikának épp elég annyi, hogy egy erős karakterű férfi oldalán élhet, lesve szíve választottja minden kívánságát, miközben minden körülmények között elfogadja a férje, Korda György döntéseit.

Csakhogy Klárika ennél a látszatnál sokkal erősebb karakterű asszony. Valójában ő az, aki a fizikai lét kérdéseiben igazán jól képes tájékozódni. Ő tudja, mi merre hány méter, ha hivatalos dolgokról, ház körüli teendőkről, sőt műszaki cikkekről vagy akár elromlott kazánról van szó. Tulajdonképpen számos, férfiaknak tulajdonított képességgel, érdeklődési körrel is rendelkezik. Legalább ugyanannyival, mint a nőkre jellemzővel, ami a lelki alkatát illeti. Klári rendkívül erős, tudatos, határozott nő, aki a vállalkozásaikat gond nélkül irányítja. De mindeközben nem hanyagolja el a női kötelességeit sem.

Utazás a Lelked körül című, a LifeTv-n futó műsoromban elmesélte, hogy egyszer egy turnészervező fiatalember, miután megnézte a születési képletét (mert foglalkoztatta az asztrológia), azt mondta neki: „nagyon érdekes vagy, mert olyan, mintha egy gyönyörű női testben egy kőkemény pasi élne." Persze, elütötték egy tréfával ezt a megjegyzést, mégis, a mai napig megmaradt Klári emlékezetében, és ez talán nem véletlen.

Balázs Klári erős, tudatos, határozott nő, aki a vállalkozásaikat gond nélkül irányítja, de nem hanyagolja el a női kötelességeit sem Forrás: Facebook/Korda György és Balázs Klári

Hiszem, hogy minden földi ember lelkében jelen van a női és a férfi oldal, egyszerre, attól függetlenül, hogy milyen fizikai testbe született. Én például sokszor érzem, hogy mikor nyilvánul meg rajtam keresztül a bennem élő férfi oldal. Amikor végre határozottan kiállok magamért, vagy amikor tűpontos logikával képes vagyok egy-egy helyzetet megvizsgálni, adott esetben megoldást találni. Az utóbbi pár év során, miután világra hoztam a két pici fiunkat, felerősödött bennem a teremtőképesség. Ami jellemzően férfi energia: kiáradni a világra, és létrehozni bármit itt, a fizikai síkon. Ráadásul megszerettem a döntéshozatal súlyos mechanizmusát is. Érzésem szerint ez is férfias erőt igényel. Ugyanakkor természetesen erős bennem a női én, a befogadó, elfogadó, tápláló, gondoskodó, szerető energia, minőség is.

A spirituális tanok szerint egy időben, a földi élet kezdetén, a női és férfi minőség egy és ugyanaz volt. Egyazon megnyilvánulási formában volt jelen, egyszerre. Még szavunk is van erre az ősi legendákból, mítoszokból: androgün.

A férfi-nő emberi lény, akiben egyszerre volt jelen mindkét nem, amikor még nem egy hasadt, duális világban léteztünk. Ezért természetes, hogy mindkét minőség mindkét nem képviselőiben jelen van.

Van, akinek a küllemén is megjelenik a nemi jellegek arányának esetleges eltolódása. De valójában az lenne az áldásos, ha a két nem újra eggyé válhatna, és a lelkek végre valóban megtapasztalhatnák a teljességet.

Minden földi ember lelkében jelen van a női és a férfi oldal, egyszerre, attól függetlenül, hogy milyen fizikai testbe született Forrás: Shutterstock

Nem véletlen ugyanis, hogy vágyunk egy társra fizikai létünk során.

Egy olyan társra, aki tökéletesen kiegészít bennünket, aki a „másik felünk". Ebben a két szóban minden benne van: az, hogy valójában hasadt állapotunkban vagyunk jelen a Földön. Érezzük, hogy valami hiányzik, valami még kell a teljességhez. Ahhoz, hogy megéljük a teljességet, meg kell találnunk a nekünk való férfit vagy nőt. De amikor megtaláljuk, egy idő után ugyanúgy érezhetjük a hiányt. Hogy miért? Mert másik felünket valójában nem egy másik emberben kellene keresnünk. A lelkünk képes rá, hogy mindkét nemnek megfelelően, teljességben létezzen, csak ez a földi világ, a nemiség kettősségével és ennek korlátaival beszorít bennünket egyetlen nembe. Egyetlen létezési formába. Ezt a nyomást érzi minden lélek legbelül, nem tudatosan, persze.

Arra pedig csak az igazán fejlett lelkek képesek, hogy még ebben a fizikai létben egyesítsék magukban a férfi és a női minőséget, tökéletes egyensúlyba hozzák, és bátor vállalásuk eredményeként megélhessék a teljességet, itt, a Földön. Azonban mi, egyszerű halandók is törekedhetünk erre. Ezért azt gondolom, semmi baj nincs azzal, hogy a nők „férfiasodnak", kiállnak magukért, és egyre határozottabbak. Ahogy azzal sincs baj, hogy a férfiak „elnőiesednek", lágyabbak, érzékenyebbek, „anyámasszony katonái" lesznek. Ez csak az a tendencia, ami közelebb hozhatja az egész emberiséget rég elfeledett eredetijéhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.