katasztrófaturizmus Csernobil
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Csernobil sorozat népszerűsége nyomán minden eddiginél több katasztrófaturista látogat el a tragédia helyszínére. Sokan kíváncsiak arra, hogy hol történt a 20. század legnagyobb atombalesete, és sorra kerülnek is fel a turisták áltál készített videók az internetre. 

Bár Csernobillal kapcsolatban már nem könnyű újat mutatni, vannak, akik azonban még mindig megpróbálják. Íme, a legfrisebb felvétel, amelyet szintén egy túrázó készített videót a látogatása helyszínéről, amit meg is osztott a nagyvilággal.

A Csernobilba özönlő katasztrófa-turisták eddig csak a szellemvárosként emlegetett Pripjaty városát látogathatták, és az atomerőművet is csak kívülről szemlélhették. Az ukrán kormány úgy döntött, hogy 33 évvel a csernobili katasztrófa után engedélyezik a belépést a 4. reaktor vezérlőtermébe is. A reaktor megnyitásával párhuzamosan új utakat hoznak létre, javítják a térerőt, és feloldják a filmezési tilalmat is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.