70 kilót fogyott 9 hónap alatt: így győzte le a depresszióját

depresszió fogyás életmódváltás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ben Pamment élete 9 hónap alatt vett 180 fokos fordulatot. Ennyi idő alatt szabadult meg 71 kilótól, és a mentális egészsége is helyrejött. A szorongó és depressziós fiú néhány hónap alatt változott életigenlő és pozitív személyiséggé. Ismerd meg a történetét!

23 éves korára Ben kifogyott a kifogásokból. Az új-zélandi fiatal ekkor 142 kilót nyomott, mellette pedig szorongással és depresszióval küzdött. „Nagyon nehéz volt az élet a fogyás előtt. A súlyom miatt rengeteg dologból kimaradtam, ráadásul sok gátlással és önbizalomhiánnyal küzdöttem” – mesélte Ben, aki 20 évesen egy komolyabb térdsérülést is szenvedett. Ez túlsúlyosként tovább nehezítette a helyzetét. Komoly fájdalommal járt számára a mozgás. Ben érezte, hogy kisiklott az élete, és teljesen elvesztette az irányítást. „Mindig csak vártam, hogy történjen velem valami jó, ahelyett, hogy csináltam volna valamit, ami megváltoztatja a helyzetemet” – vallotta Ben.

Ben Pamment 23 éves korára 142 kilót nyomott Forrás: Instagram/ben_pamment_

Ez a tétlenség két évig tartott. „Szinte teljesen elzártam magam a külvilágtól. Egyre inkább elmerültem a depresszióban és a szorongásban. A legjobb barátom az étel és főleg a cukor lett.” Egy nap aztán Ben felébredt, és egyszerűen elege lett. Fáradt volt, és magányos, azt érezte, hogy elmegy mellette az élet. A változtatást az ételekhez való viszonyának, az étkezési szokásainak megreformálásával kellett kezdenie. A legnagyobb kihívás ezen belül is a cukor kerülése volt. Nem sokkal később Ben belépett egy edzőterembe, habár térdsérülése és túlsúlya miatt csak kis célokat tűzött ki maga elé, és lépésről lépésre haladt. A cukorfüggőséget hamar felváltotta a sport iránti szeretet, a kardió és a súlyzós edzések is szerelemmé váltak.

Ben étkezési szokásainak megreformálásával kezdte az életmódváltást, majd elkezdett edzeni is Forrás: Instagram/ben_pamment_

A cukormegvonás és a sport hamar drámai eredményt hozott: Ben 21 nap alatt 10 kilót fogyott. A változásról képet is posztolt az Instagram-oldalára, ahol rengeteg támogató üzenetet kapott, úgy érezte, már nem is csak önmagáért akarja csinálni, hanem azért is, hogy példát mutathasson másoknak. „Ennek ellenére nagyon nehéz időszakok is voltak, amikor fel akartam adni. De végül a motiváció mindig felül tudott kerekedni” – vallja Ben.

Ben összesen 71 kilót adott le, ezzel pedig gyökeresen megváltozott az egész személyisége, az élethez való hozzáállása Forrás: Instagram/ben_pamment_

Mindössze 9 hónap alatt végül 180 fokos fordulatot vett Ben élete. Egyrészt leadott 71 kilót, másrészt pedig gyökeresen megváltozott az egész személyisége. „Hihetetlen, hogy mennyit tud változni az ember ilyen rövid idő alatt is. A gondolkodásmódom teljesen átalakult. Korábban borúsan láttam mindent, negatív, pesszimista és szorongó voltam, ma pedig elképesztően pozitív az élethez való hozzáállásom."”Ben azt is elmondta, mit tanácsol a kezdő életmódváltóknak: „Azt kapod, amiért megdolgozol. Ez nagyon fontos, és az is, hogy haladj mindig kis lépésekben és kisebb célokkal.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.