Ételek, amelyek veszélyesek lehetnek a koronavírus-járvány alatt

Forrás: Shutterstock -
D-vitamin otthon finomat gyümölcsök táplálkozás vitaminok C-vitamin koronavírus mozgás
Nem mindegy, hogyan táplálkozunk a járvány ideje alatt, hiszen az, hogy mit eszünk, befolyásolhatja a koronavírussal való megfertőződésünk esélyét. Most különösen fontos, hogy odafigyelj a helyes étkezésre, és megerősítsd az immunrendszered!

A Mokkában Dr. Breyer Helga belgyógyász beszélt arról, a koronavírus-fertőzés súlyosságát fokozza
például a cukorbetegség. A magas vércukorszint ugyanis kedvez a vírus osztódásának, ráadásul az
immunrendszert is gyengíti.

Azt tanácsolja, kerüljük a magas glikémiás indexű szénhidrátokat, a hozzáadott cukrokat, illetve a gyümölcsök mértéktelen fogyasztását sem javasolja, hiszen a fruktóz nagy mennyiségben káros hatással lehet a szervezetünkre.

Forrás: Shutterstock

Két vitamin fogyasztása javasolt mindenképp, a D-vitamin és a C-vitamin elengedhetetlen ezekben az
időkben. Az utóbbi esetében nem csak a zöldségekre és a növényekre kell gondolni, ugyanis például az
állati belsőségekben is akad belőle bőven.

A szakértő ezen kívül a napi, rendszeres mozgás fontosságát is kihangsúlyozta, hiszen most az otthoni
munkavégzés miatt egy szinte teljesen mozgáshiányos életmód alakult ki sokaknál, ami egyáltalán nem
egészséges.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.