A női test szőrösen is lehet kívánatos: 3 ok, amiért érdemes eldobnod a borotvát

Forrás: Shutterstock -
szőrös gyantázás szőrtelenítés magazin borotválkozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mai kor női ideállja szinte teljesen szőrtelen, ám nem volt ez mindig így. Lehetséges, hogy épp itt az ideje visszalépni pár lépést, és bizonyos helyeken meghagyni a szőrt. Soroljuk az okokat!

A szőr segít a testhő szabályozásában, nem mellesleg pedig védelmi funkciót is ellát, főként az intim tájékon. Mi mégis azon vagyunk, hogy minél hosszabb ideig, minél kevesebb szőrrel tengessük napjaink.

A 21. század embere a lehető legkevesebb szőrrel érzi jól magát

Borotva, gyanta, epilátor, végleges szőrtelenítés... A nők szépségpercei javarészt ezekről szólnak, a férfiak túlzott szőr-ellenességéről már nem is beszélve. Nagymamáink még úgy is csinosak és kívánatosak voltak, hogy gyakorlatilag sehol sem szőrtelenítették a testüket. Mi változott? Miért nem elég, ha csak kordában tartjuk?

A 21. század embere a lehető legkevesebb szőrrel érzi jól magát Forrás: Shutterstock

Mondhatnánk, hogy csak higiéniai okai vannak, de ez nem fedné a teljes igazságot. A szépségideál folyamatosan változik, ezzel együtt a testünket fedő szőrzet divatja is. Manapság imádjuk a természetesen vastagabb szemöldököt, miközben odalent szinte már elvárt a teljes csupaszság. Bár több olyan akció is felüti a fejét, mint például a szőrös január, még mindig furcsán tekintünk arra a nőre, aki formázza a hónaljszőrét, a teljes szőreltávolítás helyett. Bátornak és nagyon magabiztosnak kell lenni ahhoz, hogy szőrös lábakat bújtassunk rövid nadrágba vagy szoknyába, mégis hidd el, sok előnye lenne, ha elfogadóbb közegben élnénk.

3 ok, amiért érdemes felhagynod a szőrtelenítéssel

1. Nincs több bőrirritáció és benőtt szőrtüsző

Elsősorban borotválkozás után tapasztalhatsz bőrszárazságot, kipirosodást. Ennek egyszerű oka van: a pengék ugyanis mikrosérüléseket okoznak a bőr felszínén. A benőtt szőrtüszőkre való hajlamosság eltérő, de az általuk okozott kellemetlenség, fájdalom és csúnya látvány mindenkinél hasonló módon jelentkezik. Használhatsz persze bőrnyugtatókat és fertőtlenítőket, de 100 százalékosan még így sem fogod tudni kiküszöbölni.

Nem kell egyből mindenhol meghagynod a szőrt Forrás: bodypos4all/Instagram

2. Stop a kórokozóknak

A szőr - elsősorban az intim tájékon - egyfajta védelmi vonal is. Bár már nem járunk ruha nélkül, így is sok kórokozó számára nyitunk kaput azzal, ha lecsupaszítjuk magunkat.

3. Időt és pénzt spórolsz

Gondold végig, hogy hetente mennyi idődet veszi igénybe a szőrtelenítés és számold ki, hogy mennyi pénzedbe kerül mindez! Nos, nem lenne jobb, ha ezeket másra fordíthatnád? Bizony, akkor, ha felhagysz a testeden lévő szőrök üldözésével, több szabadon felhasználható időt és pénzt spórolhatsz meg.

Ne feledd, igényesnek és ápoltnak nem csupán szőrtelen testtel lehet lenni!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.