„Fogy a tartalék” – Csupán három koncertje volt idén a Piramisnak

Forrás: MTI/Haáz Sándor -
koncert zenekar koronavírus Piramis zenekar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A népszerű rockbandának, a Piramisnak csak három koncertre volt idén lehetősége a koronavírusnak köszönhetően, és egyelőre úgy tűnik, nem is lesz több. Nyemcsók János aggódik, mert a banda tagjainak fogy a tartaléka, ráadásul neki különösen ártalmas a stressz, mivel két éve infarktuson esett át.

A Piramis együttes töretlen népszerűségnek örvend hazánkban mind a mai napig. Ám hiába a sok felkérés, idén mindössze három koncertet adhattak a koronavírus miatt.

„Ha azt mondom, idén összesen három bulit nyomtunk, egyet márciusban és kettőt augusztusban, itthon és Szlovákiában léptünk színpadra, ezzel tökéletesen jellemeztem a helyzetünket. Hiába a rengeteg meghívás, a számtalan lekötött programhelyszín, nem játszhatunk" – mondta a banda frontembere, Nyemcsók János a Blikknek.
Ráadásul most volt egy éve, hogy a banda legendás billentyűse, Gallai Péter elhunyt, rá is szerettek volna megemlékezni.

Nyemcsók János aggódik a banda jövőjéért. Forrás: MTI/Haáz Sándor

Csoki két éve a színpadon kapott infarktust, a kényszerpihenő ebből a szempontból jót tesz neki, ám nem tud nyugodt maradni, mikor ilyen bizonytalan a jövő.
„Infarktus után nem tesz jót az idegeskedés. A bizonytalanság. A kiszolgáltatottság. Márpedig a Piramis zenészei most felélik azt a pénzt, amit korábban megkerestek, fogy a tartalék, és ez a helyzet talán még hónapokig sem változhat"

A zenész igyekszik hosszú sétákat tenni egészsége megőrzésének érdekében, és családjára támaszkodik a nehéz időkben.
„Már nincsenek nagy igényeim, az egészség a legfontosabb, no meg a család. A két fiam közül a kisebbik együtt zenél velem a Piramisban, billentyűzik és énekel. A szerelmem pedig, aki évek óta mellettem van, vigyáz rám. Mondhatnám, hogy harmóniában élek, de a buli, a zenélés nagyon hiányzik. S jelen pillanatban még megjósolni sem tudom, mikor láthatja újra színpadon a közönség a Piramist..."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.