Kiderült! Eddig tart egy átlagos házasság világszerte

világszerte házasság statisztika válás időtartam
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt években sajnos egyre csak nő a válások száma. Az ok, hogy egy pár miért dönt a szétválás mellett, az általában több problémából gyökeredzik. Egy statisztika alapján most megmutatjuk, hogy országonként milyen átlagok figyelhetőek meg a házasságok szavatossági idejével kapcsolatban.

Statisztikákból kiderült, hogy nemcsak az érzelmek, a napi megoldandó feladatok, a kémia befolyásolhatja egy házasságát fejlődését, hanem az is, hogy az adott házaspár melyik országban, milyen kultúrában él.

Kiderült, meddig bírják a házasságok a világ különböző pontjain Forrás: Shutterstock

1. Olaszország

A statisztiták alapján Olaszországban válnak el a legkésőbb az emberek. Az átlag általában 18 év után határoz úgy, hogy külön folytatják tovább az életüket. A válások aránya 30.7%.

2. Franciaország

Franciaország házasságai sokkal jobban bírják, mint Európai bármely más országainak házassága, azonban az elmúlt években 40%-kal nőtt a válások száma. Egy Párizsban élő ember átlagosan 13 év után válik el a házastársától.

3. Ausztrália

A kutatások szerint Ausztráliában 12 évig tart egy házasság és ezek közül is egyre többen maradnak együtt pusztán a gyerek/gyerekek miatt.

4. Japán

A statisztikák alapján Japánban évről-évre nő a válások száma, ebből kifolyólag a házasságok nem általában a 11. évig bírják. Az országban a válások növekedésével egy új ceremónia is napvilágot látott: válási ceremónia, ami két ember közös életének a végét ünnepli meg.

5. Katar

Ebben az országban a legrosszabbak a válási arányok, a házasságok 60%-a az 5. évet sem éri meg.

Forrás: hopesandfears.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.