Többször megváltoztatta végrendeletét Pécsi Ildikó

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
Pécsi Ildikó titkos végrendelet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenkit megrázott a szomorú hír, amikor szombaton kiderült, hogy a Kossuth- és Jászai-díjas színművésznő, Pécsi Ildikó örökre lehunyta a szemét.

Pécsi Ildikó szombat hajnalban távozott az élők sorából, gödöllői otthonában tért örök nyugovóra.

Egyelőre nem tudni, hogy mi áll a végrendeletében és ki örökli majd a vagyonát. Annyi biztos, hogy az elmúlt években több alkalommal is változtatott rajta.

Pécsi Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, rendező, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja Forrás: TV2

"Öt éve gyakran szóba került közöttünk, hogy végrendeletet írt Ildikó, sőt többször meg is változtatta azt" - mondta a Blikknek L. Péterfi Csaba, a művésznő fogadott fia.

Csaba állítása szerint, ő külön kérte, hogy ne szerepeljen a végrendeletben.

"Én sokkal többet kaptam tőle az elmúlt húsz évben, amit nem lehet anyagi javakban mérni. Kifejezett kérésemre, remélem semmilyen szinten nem is vagyok megemlítve a végakaratban. Úgy gondolom, hogy az örökség a családtagokat, az első számú leszármazottat, a vérszerinti fiát, Szűcs Csabát illeti meg. Rengeteget beszélt nekem Ildikó a végakaratáról, azt is elárulta, hogy kinek mit szeretett volna adni. Folyamatosan változtatta az iratban foglaltakat az elmúlt öt évben, ám a végakarata tartalmáról nem nyilatkozhatok" - mondta a művésznő bizalmasa.

Az elhunyt házaspár ügyvédje, Dr. Magyar György is felszólalt a haláleseti rendelkezéssel kapcsolatban.

"Amennyiben nincs az elhunytnak végrendelete, a törvényes öröklés rendje szerint minden ingó és ingatlan vagyona az egyenesági leszármazottját illeti meg. Mivel itt a házastárs néhány hónappal korábban meghalt, haláleseti rendelkezés nélkül kizárólag Pécsi Ildikó egyetlen fia örökölt volna.

Általánosságban a köteles részből csak akkor hagyható ki az egyenesági leszármazott, ha az érdemtelensége bizonyítható, vagy az örökhagyó már életében odaadta a neki járó részt. A végrendelkező bárkit megjelölhet örökösként, például unokát, ápolót, munkatársát, akár a takarítónőjét, vagy más hozzátartozót, barátot is. A hagyatéki eljárás első lépésében számba veszik az elhunyt javait, ingó és ingatlan vagyonát, bankszámláit, ami szétosztásra kerülhet. A végrendelet tartalmát ezek után az iratban megjelölt örökösökkel a hagyatéki eljárást végző közjegyző ismerteti" - mondta a lapnak az ügyvéd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.