Ezeket nem tehetik meg a királyi család tagjai: néhány hétköznapi dolog tilos számukra

királyi család szabály nadrág magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha valamit mostanra egészen biztosan tudunk, főleg, miután Meghan Markle és Harry herceg kitálaltak, az az, hogy a királyi családban komoly szabályokat kell betartani. Amellett, hogy nem beszélhetnek a belső problémákról, családi viszályokról, a mindennapi életükben rengeteg más dologra is figyelniük kell. Ha elutaznak, mindig kell, hogy legyen nálunk fekete öltözet, a nők nem viselhetnek nyilvánosan nyitott cipőt, de nem ezek az egyetlen furcsa kitételek. Sok van még!

A farmer az tilos

A királyi család tagjai a hétköznapokban nem viselhetnek farmert. Csak és kizárólag akkor engedélyezett számukra, ha olyan eseményeken vesznek részt, ami laza megjelenést kíván. Ilyen volt, amikor lovaspóló eseményen vettek részt, mivel túlságosan kiríttak volna a környezetükből, ha elegánsabb viseletben jelentek volna meg. Akkor szabad még farmert hordaniuk, ha kutyát sétáltatnak.


A kisfiúk nem viselhetnek hosszúnadrágot

György herceg születésekor került előtérbe ez a kérdés, vagyis inkább akkor, amikor már elkezdett járni. Sokan felfigyeltek ugyanis arra, hogy a kisfiún mindig rövidnadrág van. Nem véletlen, ugyanis a királyi családban tilos a fiúknak 8 éves koruk előtt a hosszúnadrág, csak azután viselhetnek.

A kisfiúk nem viselhetnek hosszúnadrágot Forrás: Getty Images/2017 Getty Images/Chris Jackson

Nem indulhatnak el fekete ruha nélkül

Bárhová is utazzanak, a királyi család tagjainak kötelező magukkal vinni fekete öltözetet is. Ennek az oka meglehetősen szomorú. Mindig felkészültnek kell lenniük arra, ha esetleg egy közeli vagy egy távolabbi családjuk eltávozna. Ugyanis a gyászhír kikerülte után kötelező feketében megjelenniük, nem fordulhat elő, hogy nem a megfelelő öltözetben mutatkoznak. II. Erzsébettel majdnem megtörtént, amikor Kenyában járt, és ott tudta meg, hogy édesapja elhunyt. Visszarepült Londonba, de azelőtt nem szállhatott le a gépről, mielőtt meg nem kapta a gyászöltözetét.


Tilos a nyitott cipő

A királyi család tagjainak nem szabad nyilvános helyen megjelenniük nyitott orrú cipőben. ezt ugyanis túlságosan informálisnak tartják, ezért hivatalos eseményeken, amikor a család képviseletében jelennek meg, kizárólag zárt cipőt vehetnek fel.

Tilos a nyitott cipő Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Jeff Spicer

Nem lehet elütő hajszínük

A színes hajszín mostanában hatalmas napszerűségnek örvend, egyre több embert látni kék, rózsaszín, piros vagy lila hajjal. Ez azonban a királyi család számára tilos. Ráadásul nem csak azok a színek, amik a természetestől eltérnek, hanem azok a színek, amik az ő természetes hajszínüktől elüt. Visszafogottnak kell lenniük ugyanis, ebbe pedig nem fér bele a hajszín megváltoztatása.


Nyilvánosan nem vehetik le a kabátjukat

Nyilvánvaló, hogy a hölgyek számára tilos a vetkőzés, de olyannyira tilos, hogy még a kabátjukat sem vehetik le nyilvánosan. Ha mégis túlságosan melegük lenne, akkor olyan helyen kell megszabadulniuk a felső rétegtől, ahol senki nem látja őket. Vagyis sosem fogjuk látni, ahogy Katalin hercegné nyilvánosan levenné magáról a kabátot.

Nyilvánosan nem vehetik le a kabátjukat Forrás: Getty Images/2013 Getty Images/Wpa Pool

A királynő nem viselhet visszafogott színű ruhát

Észrevehettük, hogy II. Erzsébet királynő folyamatosan feltűnő, élénk színű kosztümöket visel. Gondolhatnánk, hogy egyszerűen ilyen a stílusa, és ezeket az öltözeteket szereti, de ez nem ilyen egyszerű. Valójában a királynőnek ki kell tűnnie a tömegből!

II. Erzsébet királynő Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Chris Jackson

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.