Galgóczi Ágnes: "Az állandó lezárásokba mindenki belefárad."

Forrás: Youtube -
betegség COVID-19 Nemzeti Népegészségügyi Központ Galgóczi Ágnes koronavírus gyógyulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője arra figyelmeztet, hogy továbbra is fegyelmezettnek kell lenni, hogy meg lehessen akadályozni a koronavírus robbanásszerű terjedését.

Galgóczi Ágnes hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) már tavaly ősszel, a második hullám idején bevezette a karanténfáradtság fogalmát, mivel "az állandó lezárásokba mindenki belefárad".

Ugyanakkor - hívta fel a figyelmet - a harmadik hullám kezdetén továbbra is fegyelmezettnek kell lenni, és minimálisra kell csökkenteni a kontaktusok számát a járvány robbanásszerű terjedésének megakadályozása érdekében.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője Forrás: Youtube

Az oltási stratégia változásáról azt mondta, hogy a Pfizer-BioNTech-vakcina esetében módosították a második oltás időpontját, míg az AstraZeneca oltóanyaga esetében - az alkalmazási előiratnak megfelelően - kitolják a második oltás időpontját - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalán.

Megjegyezte: a második AstraZeneca-szállítmány a múlt héten érkezett Magyarországra, a vakcinákat ezen a héten kiszállítják a háziorvosoknak, akik a 60 év alatti krónikus betegeket oltják majd vele. Az orosz és a kínai vakcinák esetében egyelőre nem változtatnak a két oltás közötti oltási sémán - jelezte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.