Trokán Péter a koronavírusról: "Először majdnem elsírtam magam, amikor belenéztem a tükörbe"

színész állapot Trokán Péter koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogyan arról mi is beszámoltunk, tavaly év végén fertőzödött meg koronavírussal Trokán Péter. Hónapokkal a betegség után még mindig nem érzi teljesen gyógyultnak magát.

Nagy valószínűséggel egy színházi próbán kaphatta el a koronavírust Trokán Péter tavaly decemberben, aki kórházba került és lélegeztetőgépre is kapcsolták, mert a tüdejére húzódott a betegség. Bár a nehezén már túl van a művész, szervezetét nagyon igénybe vette a betegség és lassan regenerálódik a szervezete.

"Ez a betegség nehezebben feldolgozható, mélyebb, ismeretlenebb és különösebb, mint gondoltuk. Olyan hatásokat vált ki az emberből, amire nem számít.

Már három hónapja kijöttem a kórházból, azóta tekinthetem magam gyógyultnak, de szó sincs erről, mert mindig jelentkezik valamilyen kisebb probléma, fizikai vagy mentális"

- magyarázta a Ripostnak Péter.

Trokán Péter még tavaly decemberben kapta el a koronavírust, de azóta sem érzi magát tökéletesen Forrás: Viasat3

A színész teljesen ledöbbent, amikor nemrég fel akarta mérni a fizikális állapotát.

"Lementem a garázsba, mert valamit fel akartam vinni az emeletre, de le kellett ülnöm. Kétszer tíz lépcsőt tettem meg és máris le kellett ülnöm! Két hétig aztán semmilyen fizikai munkát nem végeztem, még mindig nagyon gyenge voltam.

(...) Néha délutánonként még felmegy a vérnyomásom, mert elfelejtek inni, pedig extrém mennyiségű folyadékot kell fogyasztani a fertőzés után. Ha nem tartom be az utasításokat, a szervezetem mindig jelzi, hogy nem vagyok teljesen jól. Talán 90 százalékos állapotban vagyok. Nem vagyok beteg, de mégis van betegségtudatom és lehet, hogy már soha nem leszek olyan állapotban, mint a betegség előtt" - mondta a színész.

Péter külsején is szemmel látható a változás, mióta elkapta a koronavírust.

"Lefogytam hat kilót, az izmaim lötyögnek, szörnyű, hogyan nézek ki! Először majdnem elsírtam magam, amikor belenéztem a tükörbe, de hiába, el kellett fogadnom, hogy nem kezdhetek el ismét úszni, futni, időt kell adnom magamnak, a szervezetemnek"

- zárta le Trokán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.