A belső kör: ők azok a nők, akik támogatják II. Erzsébet királynőt gyászában

Forrás: AFP -
támogatás Erzsébet királynő gyász Anna hercegnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fülöp herceg halálát követően a királynő négy nőre támaszkodik leginkább gyászában: Anna hercegnőre, Sophie Wessex-re, Angela Kelly-re és Lady Pamela Hicks-re.

Edinburgh hercege több mint 70 éve az uralkodó mellett állt és támogatta őt a szakmai- és a magánéletében egyaránt. II. Erzsébetnek nem lehet könnyű feldolgozni férje halálát, így mindennél jobban jön most neki a támogatás. Jelenlegi négy fő bizalmasa négy hölgy, akik már évek óta kiállnak a királynő mellett - írja a Mirror.

1. Sophie Wessex

A királynő legfiatalabb fiának feleségeként Sophie nem tartozik a család idősebb tagjai közé, de gyakran "titkos fegyverükként" jellemzik. A királynő meghívta, hogy utazzon vele együtt több egyházi istentiszteletre, és állítólag együtt néznek régi filmeket is.

2. Angela Kelly

A liverpooli születésű ruhakészítő több mint 25 éve dolgozik a királynőnél, egyik legmegbízhatóbb munkatársa, valamint kedves barátja. Angela takarítónőként dolgozott a brit németországi nagykövetnél, mielőtt munkát kapott a királyi háztartásban. 2012-ben a királynő a Viktoriánus Királyi Rend hadnagyává tette, és ő az egyetlen ember, aki engedélyt kapott a királynőről szóló könyvek írására.

3. Lady Pamela Hicks

A királynő második unokatestvére és egykori sógornője, Lady Pamela évtizedek óta szolgálja a királynőt. Lord Louis Mountbatten lányaként, Viktória királynő dédunokájaként és Fülöp herceg unokatestvéreként ő is ismerte a királyi életet, és segítette a fiatal uralkodót az eligazodásban. A kezdetektől fogva Erzsébet mellett áll, hiszen az 1947-es esküvőn ő volt a királynő egyik koszorúslánya.

Anna hercegnő és II. Erzsébet királynő Forrás: AFP

4. Anna hercegnő

A királynő és Fülöp herceg egyetlen lánya, a királyi hercegnő mindig nagyon különleges kapcsolatban állt édesapjával, akivel állítólag nagyon hasonlítottak egymásra. Anna hercegnő ezt írta apja elvesztéséről: "Tudod, hogy ez meg fog történni, de soha nem lehet rá felkészülni. Apám volt a tanárom, a támogatóm és a kritikusom."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.