Így tölti közelgő születésnapját a gyászoló II. Erzsébet királynő

magány gyász II. Erzsébet brit királynő születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
II. Erzsébet királynő ezen a héten szerdán, április 21-én fogja ünnepelni 95. születésnapját. Azonban az idei ünneplést beárnyékolja a hatalmas űr és fájdalom, amit szeretett férje, Fülöp herceg elvesztése miatt érez.

Fülöp herceg halála óta II. Erzsébet brit királynő egyedül, két kutyája társaságában tölti napjait. Szakértők szerint ez egyfajta szokás, ami segíti az uralkodót a gyász feldolgozásában. A királynő jelenleg Frogmoreban van, ahova a windsori személyzetből tartott vele egy kisebb csoport.

II. Erzsébet brit királynő a királyi család hivatalos autójával, egy Bentley-vel érkezik férjének, Fülöp edinburghi hercegnek a temetési szertartására a windsori kastély Szent György-kápolnájába Forrás: AFP/MTI/MTVA/Ian Vogler

A közelgő születésnapján sem lesz másként, a királynő előre bejelentette, hogy elhalasztja minden hivatalos dolgát, a szokásos éves, születésnapi fotózását is lemondta, továbbá a nyilvános tiszteletadásokat is elhalasztották, nem lesz fegyveres tisztelgés, sem felvonulás.

Egyedül Andrew és Edward hercegeket fogadja majd - írja a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.