Ez történik majd Prince földi maradványaival

Forrás: AFP -
Prince hamvak múzeum megemlékezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Öt éve hunyt el a poplegenda drogtúladagolásban. Prince emléke semmit sem halványodott azóta, halálnak évfordulója alkalmából nagyszabású rendezvénnyel készülnek. Sőt hamarosan megjelenik a sokáig elveszettnek hitt albuma.

Az egész világot megrendítette amikor 2016 április 21-én elhunyt a legendás énekes. Prince halálát véletlen drogtúladagolás okozta. Rajongói azóta is töretlenül őrzik emlékét, nagyszabású rendezvénnyel készülnek megemlékezni a sztárra.

Szülővárosában, Minneapolisban egy külön neki szentelt múzeumban állítják ki emléktárgyait, sőt földi maradványait is. Az urna megtekinthető lesz a kiállítóteremben - – írta a TMZ.

„Minden egyes nap megünnepeljük az életét és hagyatékát itt, a Paisley Parkban, azon a helyen, amit Prince is meg akart osztani a világgal. Most bárki leróhatja előtte a tiszteletét" – mondta Alan Seiffert, az intézmény ügyvezető igazgatója.

Prince hamvait egy múzeumban állítják ki. Forrás: AFP

A múzeumban természetesen betartják a járványügyi óvintézkedéseket, és egyszerre csak 20 embert engednek be, de 70 időpontot is biztosítanak.

Az énekesnek június 30-án jelenik meg az elveszettnek hitt lemeze 11 ismeretlen dallal. Az albumot Prince a 2010-ben rögzíthette, és az alagsori széfjében őrizte. Sokáig vita tárgya volt a családja körében, hogy kiadják-e, ám most eldőlt, hogy nyilvánosságra hozzák.

Az énekes örökösei egyébként a mai napig milliókat keresnek a jogdíjakkal. A Forbes szerint évente 2,9 milliárd forintnak megfelelő összeg érkezik az örökséget kezelő alapítvány számlájára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.