"A bíró hibás döntést hozott" - Megszólalt a börtönbüntetéséről Galambos Lajos

Life TV -
börtönbüntetés Galambos Lajos áramlopás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogyan mi is beszámoltunk arról, bűnösnek találta a Budaörsi Járásbíróság Galambos Lajost az áramlopási ügyben. Feleségét felmentették. Az üggyel kapcsolatban megszólalt a zenész. 

Lajcsit és nyolc társát víz-, gáz- és áramlopással, valamint vesztegetéssel vádolták meg. Az ügy már 6 éve húzódik, Galambos Lajos korábban előzetes letartóztatásban is volt, most azonban kimondta az ítéletet a bíróság.

"Galambos Lajos felbujtóként, lopásért 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, három évre eltiltották a közügyektől, illetve pénzbüntetést is kapott és 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt ügyében a bíróság. Feleségét, Boglárkát a kétrendbeli társtettesként lopás alól felmentette a bíróság" - írja a Blikk.

Az ítélettel kapcsolatban megszólalt a zenész is, akit a lap ért utol.

Meghozták az ítéletet: Galambos Lajos börtönbüntetést kapott - így reagált a zenész Life TV

"A feleségem vétlenségét kimondta az első fokú bíróság, engem pedig elkaszált, és ez elfogadhatatlan. Véleményem szerint a bíró hibás döntést hozott, de a történelemben előfordult már ilyen, nem ez az első eset, akár emberölés ügyében is. Az indoklás általam ismert része megerősít abban a hitemben, hogy nagyon sok hiba van az ítéletben, így állapították meg a bűnösségemet. A bíró ugyan visszafogta az ügyészség fantáziálását, ugyanakkor apró részleteket felnagyítva, és feltételezéseket tényként elfogadva döntött. Azt szerettem volna, hogy ma lezáruljon az ügy, a lelki békém, a családom és az egészségem érdekében, sajnos ez nem történt meg, tovább tart a hat éve folyó mizéria, de természetesen a végsőkig harcolok, hogy kiderüljön az igazság, ami ma nem derült ki. Jó hír, hogy a feleségem esetében ez megtörtént, de ez sem szépíti a jogtalan előzetes letartóztatását, amivel kapcsolatban igen komoly kárigénye lehet" - mondta Lajcsi, majd hozzátette, hogy az ügy gyors lezárásának érdekében megtérítette a kárként megállapított összeget.

A zenész az ítélethirdetés idején nagymamája sírjánál volt a temetőben.

"Számomra életemben a legfontosabb a nagymamám volt, aki mindig bízott bennem, és akinek a félretett pénzéből adtam ki az első kazettáimat, az ő sírjánál voltam kint Soroksáron, ott értesültem a tárgyalóteremben történtekről" - tette hozzá.

"Nem a szabadságom, hanem az életem volt a tét" - Galambos Lajos akciója előtt titkos dossziét hagyott gyerekeire

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.