Hihetetlen: Lemondott a püspök, hogy összejöhessen sátánista erotikus regényeket író szerelmével

spanyol Xavier Novell Sátán püspök
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Augusztusban mondott le tisztségéről Xavier Novell egykori spanyol püspök, aki 2010-es kinevezésekor a katolikus egyház legfiatalabb püspöke volt az országban.

A katalóniai Solsona 52 éves püspöke lemondásakor „kizárólag személyes okokra" hivatkozott, amit az egyház is elfogadott.

Már akkor sokan gyanakodtak, hogy egy nő állhat a lemondásának hátterében, azonban nagy megdöbbenést váltott ki, amikor kiderült, hogy egy erotikus és sátánista témájú regényeket író nőbe szeretette bele, és miatta hagyta ott a papi hivatását - írja az Elmundo.

Xavier Novell Forrás: Conferencia Episcopal Espanola

A püspök azután találkozott előzsör a Silvia Caballo nevű nővel, hogy 2015-ben ő vállalta el az egyházmegye ördögűzői tisztségét, és a nőt, mint szakértőt kérte fel, hogy segítséget nyújtson neki ebben.

A lap szerint egykori paptársai attól tartanak, hogy Novellt megszállta az ördög, és ő vezette a nőhöz, és az ő ármánykodásának köszönhető, hogy elhagyta az egyházat. Információl szerint még Ferenc pápa is arra bíztatta, hogy vesse alá magát egy ördögűzésnek, hogy megtisztítsa lelkét a gonosztól, de Novell erre nem volt hajlandó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.