19 éves korában megerőszakolták az ismert sportolót: "Szégyelltem magam a történtek miatt"

Forrás: Shutterstock -
nemi erőszak Elise Christie bűncselekmény önéletrajzi könyv gyorskorcsolyázó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Resilience (Ellenálló képesség) címmel önéletrajzi könyvet jelentetett meg a háromszoros világbajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, Elise Christie. A 31 éves sportoló most először beszélt arról, hogy 19 évesen bedrogozták és megerőszakolták. 

Elise Christie 2015 és 2018 között olimpiai bajnok gyorskorcsolyázónk, Liu Shaolin Sándor barátnője volt. A sportolónő most önéletrajzi könyvet ad ki, melyben lerántja a leplet egy fájdalmas titokról: 2010 márciusában bedrogozták és megerőszakolták. Sokáig szégyellt erről beszélni, most viszont másoknak szeretne segíteni azzal, hogy megosztja a történetét - írja a The Telegraph.

2010-ben történt, hogy Elise beugrott egy italra egy nottinghami bárba. Egy férfi odament hozzá és meghívta egy italra, ő pedig hamarosan kezdte rosszul érezni magát. A férfi követte az utcán is, hiába próbált elfutni előle, végül betuszkolta egy taxiba és a lakására vitte. Elisa hiába szeretett volna vele harcolni, nem tudott, remegtek a karjai, a lábai, erőtlen volt. Miközben a férfi megerőszakolta, elájult, hajnalban ébredt fel és menekült el a lakásból.

- mesélte Elise, aki sokáig senkinek nem mesélt a történtekről. Most viszont szerette volna mindenkinek elmondani, hogy ezzel más nőknek segítsen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.