Nápoly és környéke mágnesként vonzza a kirándulókat: ezeket a helyeket érdemes felkeresni

Forrás: Shutterstock -
Positano Nápoly Olaszország Procida Ischia Sorrento magazin Capri
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nápoly egy kellemesen nyüzsgő nagyváros, amely elsőre nem biztos, hogy feltárja a legizgalmasabb titkait. Feltétlenül látogass el azokra a páratlan helyekre, amelyek szinte biztos, hogy rabul ejtenek. Érdemes a város környékét is felfedezni: Capri, Positano, Sorrento, Ischia és Procida csak arra várnak, hogy tegyünk egy sétát és ismerjük meg őket. A szigeteken sorra nyílnak az új bárok és éttermek, a virágzó kulturális életről nem is szólva.

Nápoly Olaszország harmadik legnagyobb városa Róma és Milánó után. A világ egyik legrégebbi városa, ahol Kr. e. 680 óta élnek emberek. Nápolyt élő múzeumnak is szoktak nevezni, hiszen számtalan látványosság mellett az 1700 hektáros területével Európában a legnagyobb történelmi városközpontnak számít. Nem mehetünk el amellett, hogy Nápoly a pizza szülőföldje; a világ legelső pizzériája, az Antica pizzeria Port'Alba 1830-ban nyitotta meg kaput, és a mai napig működik a Via Port'Alba 18 cím alatt.

A városnak hamisíthatatlanul olaszos hangulata van. Ahogy megérkezünk a reptérre, máris érezzük, hogy magával ránt az olaszok vehemenciája, amely nemcsak a temperamentumukban mutatkozik meg, de a közlekedésben is, melyhez a odaérkezőknek is alkalmazkodniuk kell.

A Nápoly környéki látnivalók és szigetek is nagyon közkedveltek a turisták körében.

Ischia vagy Capri gyönyörű szigetek Nápoly közelében, és rengeteg turista szívét rabul ejtik. Érdemes a Nápolytól egy órás kompútra található Procidára utazni, hiszen a pici szigetet még nem annyira fedezték fel a turisták. A festői szépségű sziget tele van a szivárvány összes színében pompázó hangulatos házakkal.

A festői szépségű sziget tele van a szivárvány összes színében pompázó hangulatos házakkal Forrás: Shutterstock

Ischia is a kevésbé felfedezett szigetek közé tartozik még Procida mellett, mely igazán különleges növényzettel rendelkezik, hiszen találunk itt narancs-, citrom-, mandula-, és olajfákat is. Ischiát zöld szigetnek is nevezik. A szigeten található a Castello Aragonese, ami Ischia legfőbb látványossága.

A szigeten található a Castello Aragonese, ami Ischia legfőbb látványossága Forrás: Shutterstock

Ha Nápolyban jársz, kihagyhatatlan az Amalfi-part, ahová Sorrentotól Positanoig egy körülbelül negyven kilométeres szakaszon, a sziklafalban vezető autóút mentén pazar kilátással találkozhatsz.

Pazar kilátással találkozhatsz az Amalfi-parton vezető szakaszon Forrás: Shutterstock

Positano az 1950-es évekig egy halászfalu volt. Történt viszont, hogy az Egerek és emberek írója, John Steinbeck annyira beleszeretett a környékbe, hogy egy magazinban írt róla egy cikket. Innentől kezdve megnőtt Positano és az Amalfi part iránti érdeklődés. A környéken nincsen olyan sok strand, mint a környékbeli szigeteken, éppen ezért Positanoban a Spiaggia Grande strandon tömeg szokott lenni.

Positano az 1950-es évekig egy halászfalu volt Forrás: Shutterstock

Ha Caprira látogatunk, akkor mindenképpen érdemes felkeresni a Giardini di Augustót, amely a sziget délkeleti oldalán helyezkedik el. A gyönyörű, csendes és központtól távol eső, tengerre néző botanikus kertből káprázatos panoráma tárul elénk, hiszen rálátunk a Solaro-hegyre, a Marina Piccola öbölre és a Faraglioni sziklára.

A gyönyörű, csendes és központtól távol eső, tengerre néző botanikus kertből káprázatos panoráma tárul elénk Forrás: Shutterstock

Sorrento a Nápolyi-öböl délkeleti részén található, Nápolytól ötven kilométerre. Dombok, hegyek, valamint öblök veszik körül ezt a páratlan hangulatú helyet, amely gyönyörű természeti környezetben fekszik. A helyi pizzák, tésztafélék kínálata szinte mágnesként vonzza az odalátogatókat. Innen származik a frissítő olasz citromlikőr, a Limoncello is.

Sorrento a Nápolyi-öböl délkeleti részén található, Nápolytól ötven kilométerre Forrás: Shutterstock

Ezekre készülj - Hasznos tippek Nápolyhoz

Ha megérkezünk a reptérre, a taxisokkal legyünk óvatosak, hiszen ha nem vigyázunk, akkor bizony a pénztárcánk bánhatja. Nápolyban tömegközlekedéssel bárhová könnyedén eljuthatunk, így érdemes ezt választanunk. Ami pedig a szigeteket illeti, oda pedig érdemes komppal utazni, melyek naponta többször is indulnak a nápolyi kikötőből. Bankkártyával most már szinte mindenhol lehet fizetni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.