Minden évben megrendezik a Miss Holocaust szépségversenyt: ő lett az idei nyertes - Videó

Miss Holocaust zsidó szépségverseny holokauszt dédnagymama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy 86 éves dédnagymamát koronáztak meg kedden a "Miss Holocaust Túlélő" címmel egy izraeli szépségversenyen, amelyet a náci népirtás borzalmait elviselt nők tiszteletére rendeznek meg minden évben. 

Izraelben minden évben megrendezik a Miss Holocaust szépségversenyt, amit a náci népirtás borzalmait elviselt nők tiszteletére rendeznek meg. Tíz, 79 és 90 év között versenyző lépdelt egy egy jeruzsálemi múzeum kifutóján, közülük került ki a győztes. A verseny célja, hogy elismerésüket fejezzék ki azon zsidó nők számára, akiknek fiatalságát a második világháború alatt ellopták, de új életet kezdtek Izraelben - írja a Reuters.

- nyilatkozta az egyik versenyző. A győztes, Salina Steinfeld Romániában született, ahol túlélte a náci támadásokat, mielőtt 1948-ban Izraelbe költözött.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy mennyire jó ötlet egy ilyen rendezvény megrendezése. Egyesek szerint egy ilyen rendezvény nem méltó a nácik által meggyilkolt 6 millió zsidó emlékéhez. Mások szerint viszont a versenyzők igazán megérdemlik, hogy mindenki lássa: mennyi szépség van ezekben a nőkben, akik ilyen szörnyűségeken mentek át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.