Íme, azok a magyar karácsonyi dalok, amiket tutira sosem hallhattál

karácsony szenteste sláger zene ünnep sztárok karácsonyi dal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A külföldi énekesek karácsonyi, már-már ikonikus slágerein túl a hazai előadóinknak is számos ünnepi dala van. Ha unod már a Fehér karácsony, az Add tovább! Vagy az Ünnepelj ma velünk! című dalokat, akkor ez a válogatás biztosan tetszeni fog!

Cikkünkben olyan magyar előadókat gyűjtöttünk össze, akik az évek során karácsonyi dallal is előrukkoltak, mégsem lett belőlük sláger – egyelőre.

Tóth Andi és Szabó Ádám

Az előadók korábban egy párt alkottak, ám kapcsolatuk épp a Sztárban sztár! versenye előtt ért véget. Karácsonyi közös zenéjük, a Te lettél! egy szerelmes, ünnepi dalnak íródott. Az interneten több, mint két milliószor hallgatták meg, mégsem lett belőle sláger.

Békefi Viki és Ya Ou

Ismét a TV2 egyik produkciójához kötődik a két fiatal, Békefi Viki és Ya Ou szerelme. A Sztárban sztár leszek! első évadában ismerték meg egymást, ahol hétről hétre egymás ellen versenyeztek a győzelemért. Ketten a legvégsőkig jutottak és kéz a kézben izgultak mindvégig egymásért. Igaz, a versenyt végül Viki nyerte meg, a verseny abszolút győztesei mégis ketten együtt lettek, hiszen egymásba szerettek. A pár azóta is boldog párkapcsolatban él, és az Egész évben ölelnélek című daluk is azt bizonyítja, hogy milyen meghitten várják együtt a karácsonyt.

Kasza Tibi és Manker

Kasza Tibinek sikerült rávennie feleségét, Darai Andreát, hogy alkossanak együtt egy karácsonyi dalt és ennek eredményeképp született meg Az én Karácsonyom című dalt. Andrea üzletasszony és véleményvezér a közösségi médiában, és annak ellenére, hogy hivatalosan nem énekes, igazán jól sikerült ez a szerelmes, ünnepi szám.

Szekeres Adrien & Wolf Kati & Pély Barna & Roy

Egészen 10 évet ugrunk vissza az időben, ugyanis a Karácsonyi álom című slágerük nem egy mai dal, mégis kevéssé ismert. Mind a négyen sikeres hazai előadók, azonban ezt a négyes feldolgozást nagyon kevesen ismerik. Jöjjön egy részlet ebből a meghitt karácsonyi dalból:

BNF és Nagy Adri

Míg Nagy Adri énekesnő aktív előadó, sőt még színészi karrierbe is belevágott, addig a BNF nevű fiú rockbanda felszívódott a köztudatból. Illetve nem teljesen, hiszen készítettek egy közös dalt, Legyen egy ünnep címmel, amely majdnem két millió megtekintést kapott, sőt, sokan ezzel a dallal hangolódnak a karácsonyi ünnepekre.

Baby Gabi

Baby Gabi már számos karácsonyi dalt feldolgozott, mégsem született sokáig saját ünnepi dala, egészen tavalyig. Úgy döntött, hogy 2020-as lemezére szeretne egy különleges dalt írni, így készült a Suhan a szánkó című sláger. A dal igazán hozza az énekesnő egyedi stílusát, mégis pillanatok alatt karácsonyi hangulatot teremt.

Bízunk benne, hogy kedvet kaptatok ezekhez a kevéssé ismert, de annál meghittebb magyar karácsonyi dalokhoz, és hogy az ikonikus slágerek mellett majd ezek a dalok is szólnak nálatok az ünnepek alatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.