Horrorisztikus: meggyilkolta albérlőit, majd a holttesteket a kertben ásta el a megözvegyült nagymama

Forrás: HO/California DOC/AFP -
gyilkosság halál horror holttest gyilkos Dorothea Puente kert horrorisztikus sorozatgyilkos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az idős nagymama férje halála után kezdett el vadidegeneket befogadni a házába, akiket később meggyilkolt. A holttesteket saját kertjében ásta el: a rendőrség mindenre fényt derített.

Dorothea Puente első ránézésre olyan, akár egy átlagos, cuki nagymama. A megözvegyült asszony még bérlőit is arra kérte, hogy hívják nagyinak, pedig a tündéri álca mögött egy sorozatgyilkos bújt meg.

Dorothea legalább kilenc gyilkosságot követett el a kaliforniai Sacramentóban található panziójában az 1980-as években, áldozatait pedig a kertben ásta el

-írja a The Sun cikke alapján a Bors.

A nő kiszolgáltatott és hajléktalan embereket fogadott be, akik közül többeket megmérgezett vagy megfojtott. A holttesteket házának kertjében ásta el, majd beváltotta a társadalombiztosítási csekkjeiket. Az ártatlanul meggyilkolt bérlőket kezdetben senki nem kereste, majd egy szociális munkás, Judy Moise bejelentést tett.

Ő vette észre, hogy az 52 éves Alvaro Montoya, akit az asszony házában helyezett el, egyik napról a másikra eltűnt. Amikor riasztották a rendőrséget, a hatóságok átkutatták Dorothea házát, de nem találtak semmit, ezért elkezdték felásni a kertet. Az idős nő egy pillanatig nem ellenkezett, sőt, egy plusz ásót is adott a nyomozóknak.

Dorothea Puente legalább kilenc gyilkosságot követett el a kaliforniai Sacramentóban található panziójában az 1980-as években Forrás: HO/California DOC/AFP

"Csak ástunk és ástunk. Láttam, ahogy Dorothea fentről, az ablakon keresztül bámul minket"

idézte fel az egyik nyomozó, aki hozzátette, ekkor találták meg a testeket. A föld alól előbukkant a 78 éves Leona Carpenter, az 51 éves Alberto Montoya, a 64 éves Dorothy Miller, az 55 éves Benjamin Fink, a 62 éves James Gallop, a 64 éves Vera Faye Martin és a 78 éves Betty Palmer holtteste is. Kétszer, a 61 éves Ruth Monroe és a 77 éves Everson Gillmouth esetében pedig sikerült balesetnek álcáznia a gyilkosságot-olvasható a cikkben.

A bíróság végül három gyilkosság kapcsán találta bűnösnek az asszonyt, akit életfogytig tartó börtönbüntetésre ítéltek. Végül Dorothea Puente 2011-ben, 82 évesen hunyt el.

A nő történetét a Netflix is feldolgozta, március 1-jén jelent meg "A lehető legrosszabb szobatárs" címmel.

Nemrég írtunk az első női sorozatgyilkosról, akit villamosszékebe ültettek volna: Lizzie Halliday legalább négy embert gyilkolt meg New Yorkban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.