Komoly bejelentést tett II. Erzsébet: soha többé nem tér vissza a palotába

Forrás: Getty Images/Wpa Pool -
bejelentés II. Erzsébet királynő királyi család Buckingham-palota II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
II. Erzsébet királynő úgy döntött, nem tér vissza többé a Buckingham-palotába, és végleg a kastélyban marad.

A 95 éves Erzsébet a frászt hozta a világra, amikor kiderült, hogy elkapta a koronavírust. Mióta átesett a betegségen nehezebben mozog, de aggodalomra semmi ok, ugyanis a királynő azóta már munkába állt.

Ennek ellenére a királynő komoly bejelentést tett: úgy döntött, nem tér vissza a Buckingham-palotába, és mostantól a windsori kastélyból irányítja az országot. A királynő a koronavírus-járvány kitörésekor vonult vissza férjével közös otthonukba, és már két éve onnan dolgozott.

70 éve a trónon II. Erzsébet: Nincs jogosítványa, rühelli a szakállat és a cipőjét is más töri be királynő Forrás: Getty Images/Wpa Pool

A Buckingham-palota 1837 óta a hivatalos királyi rezidencia, jelenleg felújítás alatt áll, ami 2027-ben fejeződik be. A felújítások megkezdésekor azt tervezték, hogy a királynő ideiglenesen költözik ki magánlakásaiból, azóta azonban úgy döntöttek, hogy az utazások minimalizálása érdekében végleg elhagyja a palotát - írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.