Milák édesapja fia győzelméről: "Házassági évfordulós ajándék volt Kristóf világcsúcsa”

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
úszás Milák Kristóf vizes vb szülők házassági évforduló világcsúcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy mi is megírtuk, Milák Kristóf kedden, címét megvédve, világcsúccsal nyert aranyérmet a 200 méteres pillangóúszásban a budapesti vizes világbajnokságon.

Milák Kristóf szülei, Ildikó és Mihály nem is lehetnének büszkébbek gyermekükre, aki nemcsak megvédte bajnoki címét, de világcsúcsot is döntött. Bár a teljesítmény elképesztő volt, Milák elmondta, ez nem volt egy "jó" úszás.

"A részidőkből is kiderül, hogy erősebben kezdtem, mint bármikor máskor, így az utolsó 50 már nem volt a legjobb. Nem volt egy jó úszás, okos úszás, de így is sikerült a világcsúcsot elérnem. Ha nem hagyom, hogy elvigyen a közönség, ki tudja, milyen lett volna" - mondta.

FINA vizes VB 2022, FINA, vizes VB, 2022.06.21., június, 21., világcsúcs, férfi 200 méteres pillangóúszás, MILÁK Kristóf Fotó: Csudai Sándor - Origo

Édesapja szerint képtelenség szavakba önteni a történteket, és egy szülőnek nincs is jobb érzés annál, amikor látja, hogy a gyermekének állva tapsolnak. Hozzátette, számukra tulajdonképp házassági évfordulós ajándék volt Kristóf világcsúcsa, amit szerdán ünnepeltek - írja a Blikk.

"Az elejétől látszott, hogy arra megy, világcsúccsal tegye büszkévé saját magát és a hazai közönséget. Eleinte a medencét figyeltük, aztán mondtam a férjemnek, hogy ott van a kivetítőn a világcsúcsot jelző piros csík, onnantól csak fölfelé néztünk. Ahogy 2019-ben, most is elsírtam magam" – tette hozzá az édesanya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.