Fellebbezésre nincs pénze, ezért újratárgyalást kérne Amber Heard - 43 oldalas beadványban taglalja az okokat

Forrás: MTI/EPA/Reuters Pool/Evelyn Hockstein -
rágalmazás Amber Heard esküdtszék Johnny Depp esküdt rágalmazási per
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár ügyvédei szerint nem tudja kifizetni a költségeit, Amber Heard ragaszkodik a fellebbezéshez, ezért ügyvédei megpróbáltak csavarni egyet a történeten, és az ítélet hatályon kívülhelyezését, és a rágalmazási ügy újratárgyalását kérik. 

43 oldalas indítványt adott be a színésznő jogi csapata, melyben a hangsúlyt arra helyezik, hogy Johnny Depp a rágalmazást elméleti síkon ugyan bizonyította, de konkrétan nem cáfolta meg ex-neje egyetlen állítását sem.

Fairfax, 2022. június 2. Amber Heard amerikai színésznő, Johnny Depp amerikai színész volt felesége az ellene indított rágalmazási per ítélethirdetésén a virginiai Fairfax megyei bíróságon 2022. június 1-jén. A polgári esküdtszék 15 millió dolláros kártérítést állapított meg Depp javára, amit a volt feleségének kell megfizetnie. Ugyanakkor Heardnek is igazat adtak ellenkeresetének bizonyos pontjaiban, így ő kétmillió dolláros kártérítésre számíthat. Depp 50 millió dollár kártérítést követelt korábbi feleségétől, aki egy 2018-as véleménycikkben családon belüli bántalmazások túlélőjének nevezte magát. MTI/EPA/Reuters Pool/Evelyn Hockstein Forrás: MTI/EPA/Reuters Pool/Evelyn Hockstein

És ha ez nem volna elég, az egyik, a 15. számú esküdt személyazonossága sem tiszta számukra, mivel állításuk szerint a bírósági jegyzőkönyv alapján az illető 1945-ben, miközben szerintük valójában 1970-ben született.

"Ez az eltérés felveti a kérdést, hogy a 15. esküdt valóban kapott-e idézést az esküdtszéki szolgálatra, és a bíróság megfelelően ellenőrizte-e, hogy részt vegyen az esküdtszékben" - írják a beadványban, melynek nem titkolt célja, hogy Amber Heard úgy folytathassa igaza bizonygatását, hogy ahhoz ne kelljen befizetnie a fellebbezéskor a rá kiszabitt kártérítés teljes összegét, illetve annak évi 6%-os kamatát.

Johnny Depp jogi csapatának vezető ügyvédje, Ben Chew a 43 oldalas beadványról azt nyilatkozta: "Azt kaptuk, amit vártunk, csak hosszabb, de semmiképpen nem lényegesebb."

Amber Heard megítélése a rágalmazási per után igencsak vegyesnek mondható, a színésznő hozzá közelállók szerint úgy gondolja, hogy az ő hollywoodi karrierje itt véget is ért. Ezért könyvet akart írni, melyben mindent leírna, ami a házassága alatt történt vele, hiszen vesztenivalója nincs. A bevételből fizetné ki a Deppnek megítélt kártérítés összegét - írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.