Nyakunkon a dinnyeszezon: így tudod eldönteni kopogtatás nélkül, finom-e a görögdinnye

ízletes rizike finom dinnyeszezon görögdinnye Nyár gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A dinnye egyértelműen az a gyümölcs, ami szorosan összefonódott a nyár fogalmával. Mivel mindannyian futottunk már bele kásás, vagy ízetlen dinnyébe, nem árt tudni, hogy lehet kiválasztani a legfinomabb gyümölcsöt. 

A görögdinnye jótékony hatásairól többször is írtunk,arról viszont ritkán esik szó, hogy lehet kiválasztani a legfinomabb gyümölcsöt. A legtöbben kopogtatással szokták eldönteni, melyik dinnyét viszik haza, pedig a gyümölcs külseje szinte mindent elárul.

Tudtad, hogy a szár állapota mutatja meg, hogy megérett-e már a gyümölcs? Ha zöl, vagy csavart a dinnye szára, akkor semmiképp ne vedd meg, ha viszont kiszáradt a szára, akkor biztosan érett és édes.

A dinnye felülete még a száránál is fontosabb: a gyümölcsön lévő sárgás folt azért van, mert a dinnyének az a része érintkezett a földdel. Minél sötétebb ez a folt, annál jobb a dinnye.

Forrás: --

Badarság, hogy minél kisebb egy dinnye, annál édesebb, a héj színe viszont tényleg árulkodik arról, milyen állapotban van a gyümölcs. Az érett és édes dinnye héja mélyzöld, csíkos dinnye esetén pedig az árnyalatok karakteresen elütnek egymástól. A finom gyümölcsök színe matt és homályos, így érdemes ezeket keresned.

Kopogtatás helyett tehát érdemes a görögdinnye külsejét megvizsgálni, és a fent leírtak alapján kiválasztani a megfelelő gyümölcsöt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.