A nagy Norbiréka biznisz Rubint Réka Schobert Lara Schobert Norbi botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Július végén robbant ki a botrány, amikor egy férfi megvádolta Béres Alexandrát, hogy ő áll a Schobert-családot lejárató Facebook-csoport, A nagy Norbiréka biznisz mögött. Norbi feljelentést tett, azonban a helyzet egyre csak durvul.

Norbi nem rejti véka alá, hogy elege van a neten, sokszor arc és név nélkül kommentelő emberekből, de legfőképp A nagy Norbiréka bizniszt kezelő adminokból.

"Úgy találkoznék bármelyik adminisztrátorral face to face! Fú, de megverném bármelyiket, ha egyszer elém áll..." - nyilatkozta nemrég.

Most viszont Norbi hosszú közleményben írt arról, hogy valóban hibának gondolja, ha az embert ennyire elragadják az érzelmei: azonban ő is érző lény, akit megviselnek a családját ért támadások.

"Olvasom, látom, hogy megint azon botránkoztak meg sokan, hogy indulatosan és őszintén nyilatkozom a csoporttal szemben, ami szisztematikusan a családom, a vállalkozásom és ellenem lett létrehozva, fenntartva, és üzemeltetve.

Megértem. Valóban hiba, ha az embert elragadják az érzelmei. Úgy döntöttem, nem is fogok jó darabig többet mondani , nyilatkozni az üggyel kapcsolatban egészen addig, amíg el nem jön a pillanat, amikor véget ér lassan ez az álarcosbál, és végre ti magatok is szembesülhettek azzal, amivel én már szembesültem...

Ugyanakkor hadd kérdezzek vissza! Akik felháborodtak az őszinteségemen, mit tennének a helyemben? Én nem azok ellen lépek fel, akik valós személyként betévednek abba a csoportba és engedik, hogy gyűlöletre kondicionálják őket. Én nem az engem ért kritika, vagy negatív vélemény ellen harcolok. Mindenki jogát elismerem ezekhez.

Az viszont nem kritika, vagy véleménynyilvánítás, amikor:

  • a feleségemet rendszeresen megalázzák női mivoltában
  • amikor a gyerekemről készült képeket gyomorforgató kommentekkel, megjegyzésekkel alázzák meg
  • amikor Rácz Gézát rasszista megjegyzésekkel ráncigálják vérpadra, csak azért, mert segítettem neki
  • amikor Király Dávid kórházba kerülését fenyegető üzenetek, kárörvendő kommentek kísérik
  • amikor a családom lehetséges autóbalesetén vihognak
  • amikor a stroke-omon örvendeznek és gúnyolódnak

Igen, ezekre egy idő után valóban nem lehet higgadtan reagálni. Vállalom. A családom és annak védelme szent! A rasszizmust mélységesen elítélem és határozattan fel is lépek ellene!

Ha ezekre pedig kendőzetlenül reagálok, az azért van, mert én magam is érző emberi lény vagyok. Még akkor is, ha épp az a cél, hogy ezt elfeledtessék veletek. Téma részemről lezárva. Nem akarom Alexandrát sem támadni, mert Őt is a csoport keverte bele, legalábbis remélem....."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.