Spórolás főzés közben? Íme egy olasz, Nobel-díjas fizikus tippje, amivel sok pénzt takaríthatunk meg

spórolás rezsi tészta tipp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A friss Nobel-díjas olasz fizikus, Giorgio Parisi szerint az emberek nagy többsége rosszul főzi a tésztát. Most kiderül, hogy mit jelent pontosan a passzív főzés.

A mai gáz- és villanyárak emelkedése miatt rengetegen törekednek arra, hogy átalakítsák a különféle szokásaikat. Ez akár egy egyszerű módszerrel a konyhában, főzés közben sem lehetetlen.

A friss Nobel-díjas olasz fizikus, Giorgio Parisi szerint létezik egy tésztafőzési módszer, amellyel sokat spórolhatunk: ez pedig nem más, mint a leoltott főzés vagy passzív főzés.

Spórolás főzés közben? Íme egy olasz, Nobel-díjas fizikus tippje, amivel sok pénzt takaríthatunk meg Forrás: Mindmegette.hu

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy miután a lábosban felforrt a víz, kapcsoljuk le alatta a gázt vagy az elektromos főzőlapot, helyezzük bele a tésztát, fedjük le, és várjuk ki a csomagoláson feltüntetett 9-10 percet, majd még további 1-2 percet.

A tészta ugyanolyan finom al dente, azaz kellemesen roppanós lesz, mintha forralnánk alatta a vizet. Sőt, még energiát is spórolunk vele - írja a Blikk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.