Visszakaphatja jogosítványát az Edda dobosa: ittasan okozott balesetet, ezért nem vezethetett

Forrás: MTI/Illyés Tibor -
ittas vezetés Edda Hetényi Zoltán baleset dobos jogosítvány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hetényi Zoltán tavaly májusban ittasan vezetett, aminek baleset lett a vége: belehajtott a népligeti kézilabdacsarnok építési területének kerítésébe. 

Az Edda dobosa megfogadta, hogy soha többé nem iszik, miután tavaly májusában az alkoholfogyasztás-vezetés kombónak az lett a következménye, hogy lízingelt autójával balesetet okozott, a kocsi totálkárosra tört, és az építési területet körülvevő kordon is javításra szorult. A balesetben senki nem halt meg, de ez nem Hetényin múlt. A zenész ezt jelnek vette és úgy döntött, megkomolyodik.

A képen jobbról a második Hetényi Zoltán Forrás: MTI/Illyés Tibor

A baleset után pár nappal a jogosítványát bevonták, ő pedig a továbbiakban tömegközlekedésre kényszerült, amit igencsak nehezen viselt, így nem csoda, ha örül, hogy ha minden jól megy, október első napjaiban visszakaphatja vezetői engedélyét. A jogsit persze nem adják ingyen:

"Teljesítettem egy vizsgát. Vezetnem kellett, és kitöltettek velem egy nehéz KRESZ-tesztet, valamint el kellett beszélgetnem egy pszichológussal. Még háromszor kell találkoznom vele október 2-4 között, és ha arra alkalmasnak talál, már szaladhatok is a jogosítványomért" - mesélte a Borsnak Hetényi.

Pataky Attila, az Edda vezetője akkor nem hagyta szó nélkül dobosa viselkedését, az is felmerült, hogy tagcserét hajt végre, de végül Hetényi Zoltánnak nem kellett távoznia a zenekarból:

"Zoli kapott egy komoly fejmosást, és megmondtam neki, hogy viselnie kell a következményeket. Természetesen örülünk, hogy legalább nem esett baja, hiszen egy autó pótolható, de az élet nem" – mondta a baleset után az Edda frontembere.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.