Két nap után láthatta csak újszülöttjét a csimpánzmama - szívszorító videón örökítették meg a találkozást

csimpánz bébi császármetszés videó szülés anya állatkert újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sosem könnyű egy anyának távol lenni a gyermekétől, hát még szülés után, ha egy esetleges komplikáció miatt nem foghatja azonnal kezébe újszülöttjét. Nincs ez másképp a csimpánzokkal sem. 

A kansasi Sedgwick Állatkertben egy egész szobányi állatgondozó olvadt el a látványtól, amikor Mahale, a csimpánzmama két külön töltött nap után újra találkozott kisfiával.

Az újdonsült anya császármetszéssel hozta világra gyermekét, Kuchezát, így szüksége volt két nap lábadozási időre, mielőtt kismajmához engedték. A bébi szintén kezelésre szorult, így a születése utáni két napot a mamája nélkül töltötte.

Amikor Kucheza készen állt, hogy szembenézzen a világgal, az állatorvosi csapat egy törölközőbe csavarva egy babzsákra helyezte őt. Amikor Mahale belépett a szobába, először nem vette észre, hogy újszülöttje ott van, majd a kismajom kinyújtotta a kezét, a csimpánzmama pedig felkapta és szorosan magához ölelte.

A találkozástól videó is készült, ami arra emlékeztet mindannyiunkat, hogy nincs szorosabb az anya ás gyermeke közötti köteléknél - írja az USA Today.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.