12 millió forintot fizet az önkormányzat, ha erre a településre költözöl

Forrás: tagstiles.com - S.Gruene/Shutterstock -
támogatás Olaszország lakástámogatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Páratlan lehetőséggel igyekszik az olaszországi Presicce község vezetése a helységbe csábítani a leendő lakosokat: hatalmas pénzösszeget kínál fel azoknak, akik tartósan náluk szeretnének letelepedni.

A Puglia régióban fekvő kistelepülés sok más testvérvároskájához hasonlóan a népességfogyást igyekszik megakadályozni a felajánlásokkal, melyeket a frissen költözők kötelesek ingatlanvásárlásra és/vagy -felújításra fordítani. További feltételként azt is megszabták, hogy az adott otthon építési éve nem csúszhat túl 1991-en.

Presicce Forrás: tagstiles.com - S.Gruene/Shutterstock

Az olasz község nemcsak a 30 ezer eurós lakhatási támogatással, hanem adókedvezménnyel is igyekszik új polgárai kedvére tenni: azok, akik náluk indítanak vállalkozást, vagy épp kisgyermeket nevelnek, automatikusan élhetnek ezekkel az előnyökkel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.