Rettegnek a pécsiek: egy sakál ólálkodik a városban

Forrás: Shutterstock / Készítette: Ozkan Ozmen -
óvoda Pécs vadállat élelem sakál rettegés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem először merészkedik be vadállat Pécsre. Többször előfordultak már menedéket és élelmet kereső aranysakálok a városban. Ezúttal egy óvoda területén ólálkodtak a vadak.  

Ispitaalja városrészen, a Temesvár utca felől a Köztársaság téri óvoda területére surrant be csütörtökön az állat. A körzet fideszes képviselője, Barkóczi Csaba a jegyzőhöz fordult segítségért. Ám nem ez az első eset, hogy aranysakállal találják szembe magukat a lakók.

Sakál kelt riadalmat Pécsett - illusztráció Forrás: Shutterstock / Készítette: Ozkan Ozmen

A korábbi vadészlelésnél - az Űrhajós utcában, a Kolozsvár utcában és a Köztársaság téren is feltűntek már az állatok - a vadásztársasághoz fordult segítségért, de ők azt mondták, szerintük rókát vagy kóbor kutyát láthattak az emberek, ezért fordult most a képviselő inkább a jegyzőhöz.

A képviselő szerint az állatok ugyan félnek az emberektől, de mivel riadalmat keltenek a lakosságban, fel kell lépni velük szemben:

– Azt gondolom, hogy az óvoda környékén pedig kifejezetten semmi keresnivalójuk, de rókáknak és más erdei vadaknak sem - nyilatkozta a Bama.hu-nak Barkóczi Csaba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.