6 évesnek hitték: kiderült, hogy 22 éves az örökbefogadó szüleire késsel támadó lány

rendellenesség örökbe fogadás Natalia Grace szociopata törpenövés Kristine Barnett bíróság ítélet Michael Barnett felmentés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2010-ben egy amerikai házaspár 3 fia mellé örökbe fogadott egy akkor 6 éves - vagy annyinak hitt - ukrán származású kislányt. Nem sokáig örülhettek az új családtagnak.

Michael és Kristine Barnett négy gyermeket szeretett volna, ám "csak" három születhetett meg, ezért döntött a házaspár az örökbe fogadás mellett. 2010 májusában az Indiana állambeli Lafayette-ből Floridába utaztak, hogy találkozzanak Natalia Grace-szel, a kislánnyal, akiről úgy tudták, 6 éves.

Nataliát korábban már szerették volna mások is örökbe fogadni, de az utolsó pillanatban visszaléptek a szülőjelöltek, így Barnették befogadhatták a kislányt, akiről annyit tudtak, hogy anyakönyvi kivonata alapján 2003. szeptember 4-én született, és spondyloepiphysealis diszpláziában szenved, ami a törpeség ritka formája.

Michael és Kristine nem ijedt meg a kihívástól: mivel egyik fiuk autista, úgy érezték, náluk minden adott ahhoz, hogy a kislány szerető családra és otthonra leljen. Így, amikor Natalia 7 éves lett, hivatalosan is örökbe fogadták őt. És itt kezdődött a kálváriájuk.

Több jel is arra mutatott - pl. erős szeméremszőrzet, menstruáció -, hogy a kislány már nem is annyira kislány. Ráadásul Natalia folyamatosan fenyegette a családot, hogy megöli őket, le is rajzolta, hogy fogja kivégezni örökbefogadó szüleit és testvéreit, de előfordult olyan eset is, hogy kiugrott a mozgó autóból, illetve megpróbálta az anyját elektromos kerítésnek lökni.

A szülők orvoshoz vitték a gyereket, ahol megállapítást nyert, hogy csontsűrűsége alapján jóval idősebb, mint hitték. Natalia egyre erőszakosabb lett, ezért segítséget kértek neki a szülők. A felkért terapeutának egy alkalommal a lány bevallotta, hogy valójában 18 éves, és örömet okoz neki a Barnett család terrorizálása. Ekkor a szülők bírósághoz fordultak, a legfelsőbb bíróság pedig Natalia születési dátumát 1989. szeptember 4-re módosította, minek alapján az örökbefogadásakor 22 éves volt, nem 7.

Mivel autista fiuk, Jake rendkívül tehetséges volt, a család szeretett volna Kanadába költözni, hogy egy ottani egyetemre járhasson, ezért lakást béreltek Nataliának, melyben önállóan élhetett, a bérleti díjat egy évre előre kifizették neki. A lány hamar összebarátkozott a szomszédokkal, akik feljelentették örökbefogadó szüleit, amiért a kiskorú gyermeket magára hagyták.

Hiába az orvosi szakvélemények és az elmondott történetek, a szülők tiltakozásuk ellenére börtönbe kerültek kiskorú veszélyeztetése miatt, de fejenként 5000 dollár óvadék ellenében szabadlábon védekezhettek.

A házaspár azóta elvált. Michael Barnettet 10 év után felmentették a vádak alól. Volt felesége tárgyalása február 13-án kezdődik, ahová a volt férjet, mint tanút idézte be a bíróság.

Nataliát örökbe fogadta a szülőket feljelentő szomszéd és férje, Cynthia és Antwon Mans, akik szerint a lány az, akinek mondja magát, és az agresszió legkisebb jele sem látszik rajta. A valódi korára azóta sem derült fény - írja a Promotions.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.