Már két éve, hogy elhunyt Pécsi Ildikó: őszintén vallott a fia

Forrás: MTI/Zih Zsolt -
halál fia Pécsi Ildikó évforduló Szűcs Csaba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szomorú évforduló van ma. Két évvel ezelőtt, december ötödikén hunyt el Pécsi Ildikó, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, rendező, Érdemes és Kiváló Művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

A művésznő 22 éves volt, amikor megismerte az ország, miután eljátszotta Noémi szerepét Az aranyemberben. Sikert sikerre halmozott, emellett öt évtizeden keresztül élt szeretetben férjével, Szűcs Lajossal, akit halála után öt hónappal követett a sírba.

Fiuk, Szűcs Csaba mára elfogadta, hogy a szülei nincsenek vele, de az évfordulók mindig nehezek számára.

"Még mindig nagyon közelinek tűnik az az időszak, amikor édesapám elvesztése után próbáltunk lelket önteni belé. Hihetetlen, hogy már két év eltelt..." – mondta a Blikknek Szűcs Csaba, akinek kisfia is őrzi Pécsi Ildikó emlékét.

Budapest, 2016. október 19. Pécsi Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, rendező, Érdemes és Kiváló Művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. Forrás: MTI/Zih Zsolt

"Amikor kilátogatunk Zsomborral a temetőbe, mindig emlegeti, hogy itt pihen a gödöllői mama és papa. Hálás vagyok a sorsnak, hogy a szüleim még ismerhették őt, és bearanyozta a mindennapjaikat. A kisfiam tudatában van annak, kik voltak a nagyszülei. Ha meglátja a nagymamáját a tévében, rögtön felismeri" – árulta el, hozzátéve, hogy volt időszak, amikor képtelen volt visszanézni vagy hallgatni az édesanyját a tévében.

"Emlékszem, rövid idővel a halála után megnéztük Zsomborral a Szépség és a Szörnyeteget. El is felejtettem, hogy édesanyám szinkronizálta benne a gardróbot. Ahogy meghallottam, képtelen voltam parancsolni az érzéseimnek."

L. Péterfi Csaba könyve, az "Úgy, ahogy volt" Pécsi Ildikó élettörténetét dolgozza fel. A kötet gödöllői bemutatóján Pécsi Ildikó vér szerinti fia, Szűcs Csaba is részt vett, és először vallott arról, hogy édesanyja sokáig vele sem állt szóba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.