Pécsi Ildikó halála óta rengeteg pletyka kering a hagyatékáról és a családi viszályokról is. Most egyetlen fia, Szűcs Csaba tisztázta, mi is az igazság.

Pécsi Ildikó és fia mindig is nagyon szerették egymást, ám Csaba válása után volt köztük némi feszültség. A férfi a Mokkában mesélt arról, amikor volt felesége, Pártos Csilla a nyilvánosság elé vitte a szakításukat, édesanyja megvédte őt. Csakhogy a férfi szerette volna, ha ebbe egyáltalán nem folyik bele, ahogy ő sem reagált semmire, és nem is nyilatkozott ennek kapcsán.

 Szűcs Ildikó azonban Csaba kérésére sem hagyta annyiban, emiatt alakult ki gyakran anya és fia között vita. Édesapja villámhárítóként működött köztük, azonban a férfi jobbnak látta, ha egy darabig nem látogatja a szüleit.

Amikor azonban apukája betegeskedni kezdett, neki pedig úton volt a következő gyerek, rendeződtek a családi viszonyok, és ismét szent volt a béke. Ám Csaba kihangsúlyozta, ő sosem haragudott édesanyjára. Az utolsó éveiben kifejezetten jó volt a viszonyuk.
Arról is mesélt a hagyaték körül nincs semmilyen botrány, csupán időbe telik míg lezajlik az eljárás.